28 C
Timișoara
sâmbătă 23 septembrie 2023

Președintele Consiliului Județean Timiș acuză că nu este lăsat să voteze

PoliticăPreședintele Consiliului Județean Timiș acuză că nu este lăsat să voteze

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, acuză că nu este lăsat să voteze. Dobra este izolat la domiciliu, în Lugoj, după ce a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Acesta spune că membrii secției unde este arondat refuză să se deplaseze cu urna mobilă.

”VREAU SĂ VOTEZ! E dreptul meu constituțional! Dar, în secția de votare unde sunt eu arondat, membrii au hotărât, încă de aseară, să nu se deplaseze cu urna mobilă. Iar situația nu este singulară.
În câteva minute, cât durează procesul electoral, în aer liber, în cazul meu, cu măști și păstrând distanța virusul nu se transmite. Și nu o spun eu, ci o poate confirma orice cadru medical.
Tind să cred că e rea voință și chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii și un pretext pentru a-mi îngrădi mie și altor zeci de mii de oameni aflați în aceeași situație, un drept prevăzut de Constituție”, a scris pe Facebook, Călin Dobra.

Potrivit reglementărilor adoptate de autoritățile centrale, persoanele care au COVID-19 și sunt în izolare sau carantină au dreptul să ceară urna mobile pentru a vota.

Citește și :