Președintele CJ Timiș anunţă că tarifele la apă-canal vor creşte cu 15%

145

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a anunţat că a primit o solicitare de la societatea de apă-canal Aquatim pentru majorarea cu 15% a tarifelor.

‘Am primit de la Aquatim o solicitare de majorare a tarifelor, ţinând cont de inflaţie şi de ceilalţi indici de creştere a preţurilor la combustibil, energie. S-a făcut o justificare (…), a fost verificată şi de Asociaţia se Dezvoltare Intercomunitară (ADI) şi de Consiliul Judeţean Timiş, iar rezultatul este că se va propune în AGA pentru aprobare’, a afirmat Alin Nica în şedinţa de plen a CJ Timiş.

Consilierul judeţean Andrei Coteţiu a explicat că în strategia tarifară iniţială se prevedea o majorare de 2,2%, dar aceasta era în urmă cu patru ani, dar acum au crescut toţi indicii implicaţi în prestarea serviciilor de apă-canal, iar majorarea corectă ar fi de 15%.

‘În strategia tarifară iniţială era prevăzută o creştere de 2,2%, dar care a fost votată în anul 2018. Datorită creşterilor din ultima perioadă, la energie, gaze şi combustibil, Aquatim a lucrat la acest plan tarifar, primind aprobare şi de la Ministerul Fondurilor Europene, cât şi de la ANRSC. S-a solicitat o creştere cu 15%, creştere care s-ar discuta astăzi în AGA ADI Apă-Canal’, a explicat Andrei Coteţiu.

Tariful de până acum pentru apa potabilă era de 4,35 lei/mc cu TVA inclus şi de 4,38 lei/mc pentru canalizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.