Președintele a promulgat legea care reglementează plata cu cardul la buticuri

149

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 193/ 2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, informează Agerpres.

Pe 20 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege amintit cu 226 de voturi „pentru“ şi 48 de voturi „împotrivă“.

Conform acestuia, persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi cu ridicata, aşa cum acestea sunt definite de OG nr. 99/ 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele care desfăşoară activităţi de prestări servicii, care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 50.000 de euro în echivalent lei, au obligaţia să accepte ca mijloc de plată şi cardurile de debit, şi cardurile de credit prin intermediul unui terminal POS şi/ sau a altor soluţii moderne de acceptare.

Persoanele juridice prevăzute la alin. (1) pot oferi serviciul de avans în numerar la terminalele de plată în baza contractelor încheiate cu instituţiile acceptante şi pot acorda avansuri în numerar, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă. Acestea afişează la loc vizibil semnul privind acordarea acestui serviciu, precum şi informaţii privind costurile serviciului. Instituţiile acceptante de carduri au obligaţia de a instala terminale de plată în termen de maximum 30 de zile de la data solicitării“, se mai arată în proiect.

Sursă: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ