Președinte CJT face apel către toți politicienii din județ să sprijine proiectele de dezvoltare a Timișului

98

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a ținut cont că suntem în Săptămâna Mare, în preajma sfintei sărbători a Învierii Domnului și a avut o conferință de presă mai liniștită și în spirit ecumenic, în care a îndemnat la conlucrare și înțelegere.

„Dacă ieri la CJT făceam un apel către toți primarii din județul Timiș de a face un front comun, împreună, cu consiliul județean pentru susținerea proiectelor majore de dezvoltare a județului Timiș, azi, pentru ca ne aflam în sediul partidului, fac apel către toate grupurile politice din cadrul consiliilor locale și în mod special pentru grupurile politice și majoritățile create și la nivelul primăriei Timișoara de a susține aceste proiecte de dezvoltare majoră ale județului Timiș. Vreau să vă spun că este un moment istoric pentru județul nostru. Și anume faptul că avem un premier din rândurile noastre. Și acest lucru, așa cum și premierul Sorin Grindeanu a declarant, însemnă că avem susținerea și deschiderea dânsului pentru susținerea acestor proiecte deosebit de importante. Doar că depinde de autoritățile locale și județene de a creea proiecte viabile și proiecte bine gândite în a fi susținute de Guvernul României.

În acest spirit fac apel către toate grupurile politice, dar în mod special către grupul liberalilor și anume PNL Timiș în ansamblu să-și exprime punctul de vedere și să ia atitudine față de proiectele de dezvoltare ale județului. Să nu rămână decizia și analiza lucrurilor la un singur om. Așa cum Partidul Social Democrat a demonstrat și demonstrează că este o echipă ce analizează în comun, în cadrul grupului, aceste proiecte vitale. Tot așa fac apel și către colegii de la PNL Timiș de a lua măsuri și de a veni în susținerea proiectelor de dezvoltare. Sunt ferm convins că în perioada următoare după Paște vom vedea reacții. Și sper să fie pozitive în susținerea acestor proiecte. Sper să nu rămână doar analiza și discuția la un singur personaj din partea PNL Timiș”.

Un al doilea subiect pe care a dorit să-l prezinte Președintele Dobra și pe care PSD-ul și l-a asumat și în campania electorală este legat de veșnicul proiect legat de descentralizare administrative economică.

Ieri a început implementarea proiectului de descentralizare. S-a discutat foarte mult pe tema acestui subiect până acum în toate mediile atât oficiale cât și particulare. Îar ieri în ședința de Guvern s-a luat hotărârea privind aprobarea strategiei generale de descentralizare.
Această descentralizare are componente pe șapte domenii extrem de importante: agricultură, cultură, turism, mediu, sănătate, educație cu activități extra școlare și tineret și sport. Strategia este însoțită și de un plan de acțiuni pentru pregătirea descentralizării. Și unul pentru implemetarea ei efectivă. Concluziile acestei strategii vor fi prezentate spre aprobare Guvernului de către fiecare minister în parte,. în termen de patru luni de la aprobarera strategiei generale de descentralizare. Și în termen de șase luni pentru domeniul turismului. Se ține cont că acest turism are un impact aparte. S-a luat decizia de a fi aprobate concluziile în termen de șase luni.

În opinia lui Călin Dobra, PSD demonstrează că programul de guvernare și măsurile cu care s-a venit în campania electorală din toamna trecută, vor fi puse în practică.

LĂSAȚI UN MESAJ