22.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Preoții unei biserici din Banat, infectați cu Covid. Toate slujbele au fost amânate

Slujbele religioase la Biserica Ortodoxă din Giroc au fost suspendate, după ce ambii preoți ai parohiei au fost diagnosticați cu COVID-19.

Acolo, vor mai fi oficiate slujbe doar de Anul Nou și de Bobotează, în acest sens, fiind delegat un preot de la o parohie din Timișoara, care locuiește în comuna timișeană, a declarat vicarul eparhial, Ionel Popescu.

“Unul dintre părinți a participat la o slujbă de spovedanie și de împărtășanie la o familie care nu s-a putut deplasa la biserică și acolo a contractat acest virus. Părintele coleg al dânsului s-a testat și a ieșit și el pozitiv. Ambii părinți au intrat în izolare, sub supraveghere permanentă și slujbele au fost întrerupte  la biserica din Giroc. Se va oficia slujba din ziua de anul nou, de Sfântul Vasile, de către un alt părinte. De asemenea, se va oficia și slujba de Bobotează. Alte slujbe nu vor fi oficiate momentan în biserica de la Giroc”, spune vicarul eparhial Ionel Popescu.

Vicarul Ionel Popescu a mai precizat că sfințirea caselor din Giroc, de Bobotează, se suspendă, urmând ca activitatea să fie derulată după ce preoții vor ieși din izolare.

În privința enoriașilor, reprezentatii Mitropoliei au declarat că aceștia nu sunt considerați contact pentru că slujbele de Crăciun au fost ținute în aer liber, cu distanțare fizică.

Sursa: www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Advertorial electoral | Achiziții suspecte la Primăria Fârdea, penal la penal trage?

O vorbă din bătrâni spune că „corb la corb nu-și scoate ochii” iar noi am putea completa cu penal la penal trage! Adică primărița...

Citește și :