Premiul „Speranța” a ajuns, cu întârziere, la Augustin Lazăr FOTO-VIDEO

285

Aula festivă a bibliotecii centrale universitare „Eugen Todoran”, a găzduit un eveniment cu repetiție. Premiile anuale ale Societății Timișoara au fos decernate cu aproximativ o lună în urmă. Dar din varii motive nu au fost de față toți premianții. Iar pentru că tot a fost organizată o masă rotundă pe teme legate de justiție s-a profitat de moment și a fost invitat procurorul general al României, Augustin Lazăr, căuia i s-a înmânat premiul „Speranța” pe anul ce a trecut.

Premiul a fost înmânat lui Augustin Lazăr de Florin Mihalcea, președintele Societății Timișoara. Pentru a întări gestul său, acesta a ținut să-l înțepe, subtil, pe președintele Senatului care a cerut, în mod oficial, să fie anulată această festivitate și să fie retras premiul acordat procurorului Lazăr, pentru colaborare cu regimul opresiv din perioada comunismului. În motivarea sa, Mihalcea a asigurat timișorenii că nu va face un astfel de gest, nifiind întrunite nici un fel de condiții de retragere.

Unul din motivele pentru care controversatul procuror general merită premiul „Speranța” este oferit chiar în motivația oficială: pentru că a reușit să finalizeze Dosarul Revoluției, de acum aproape trei decenii în urmă. Nu este puțin lucru ca, în sfârșit după atâta timp irosit, să fie trași la răspundere cei ce au atâtea victime pe conștiință.

În cuvântul său de mulțumire, Augustin Lazăr a dedicat premiul colegilor săi procurori, mai cu seamă celor tineri, care vor continua să facă justiție în România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.