Premiile Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș

172

Nici pandemia, nici izolarea nu le pot răpi tinerilor pasionați de folclor dorința de a cânta.Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș a organizat în perioada 27 martie – 27 aprilie 2020 concursul online de interpretare vocală „Din Banat la noi acasă”, la care au participat 64 de competitori. A fost un altfel de concurs în altfel de vremuri decât cele cunoscute până acum, în care mediul online ne-a apropiat, a recreat un Banat al tradițiilor și cântului, păstrând distanțarea fizică impusă de pandemie.

Competiția online de interpretare vocală „Din Banat la noi acasă” a ajuns la final, iar juriul care i-a avut în componență pe Liliana Laichici, Adrian Scorobete, Sebastian Roșca, Remus Vălungan și Iosif Kalmar a avut sarcina dificilă de a alege cele mai bune voci de la noi de „acasă”.

La categoria de vârstă: 9 – 14 ani câștigătorii sunt:
PREMIUL I –ROXANA GOIA
PREMIUL II –BIANCA OPARIUC
PREMIUL III –DAVID CRIȘAN

La categoria de vârstă: 15 – 25 ani laureații sunt:
PREMIUL I – ALIN DIDRAGA
PREMIUL II –IOANA CONTA
PREMIUL III –CLAUDIU SIMINIC POPA

Premiul I de la cele două categorii de vârstă constă în înregistrarea unei piese împreună cu Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, precum și invitația de a participa într-un spectacol al Ansamblului Profesionist Banatul.

Premiile II și III de la cele două categorii de vârstă constă în invitația de a participa într-un spectacol al Ansamblului Profesionist Banatul.

Toți participanții vor primi o diplomă de participare din partea Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ