Premierul Tudose, în vizită pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva. Când se va circula pe acest tronson

868

Şantierele autostrăzilor din România sunt importante şi pentru Guvern, nu doar pentru angajaţii de la Drumuri. Premierul Mihai Tudose a făcut, vineri, o vizită pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva.

Primul ministru a mers pe porţiunea de şantier de la Şoimuş, acolo unde constructorul îşi desfăşoară acum forţele. Prima concluzie a fost că… se lucrează.

Potrivit datelor publice ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, stadiul lucrărilor pe lotul 4 este de 63,5%. Există însă şi probleme. CNAIR a făcut publică lista acestora:

“1. Lipsa Autorizatie de Construire pentru lucrarile din culoarul expropriat initial si cel suplimentar aferent Sectiunii D intre km 97+050 – km 97+300 (zona Pesterii Tunel)

2. Afectarea stabilitatii versantului Carierei Carpat Agregate.

3. Afectarea stabilitatii stalpului nr. 37 al TRANSELECTRICA din cauza excavatiilor la baza versantului din zona Branisca.

4. Probleme de relocare a liniilor de înaltă tensiune de pe lotul 4 care au blocat lucrările la viaductul Brănișca.

5. Realizare solutie de relocare a pesterii cu lilieci din zona localitatii Soimus”.

Lotul 4 din tronosnul Lugoj – Deva are 22 de kilometri, se întinde între localităţile Ilia şi Şoimuş, iar investiția pentru construirea lui se ridică la 420 de milioane de lei. Termenul de finalizare este decembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ