Premierul Tudose, în ședință la Prefectura Timiș. Replici acide la adresa primarului Nicolae Robu-video

1900

Marți, la prânz, premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, la Palatul Administrativ Timișoara, cu primari din localitățile timișene afectate de furtuna de duminică, cu reprezentanți ai ISU Banat și ai altor instituții din județ, pentru o evaluare a situației și creionarea celor mai urgente măsuri.

Premierul a declarat că a umblat încă de dimineață prin oraș pentru a constata personal pagubele produse de furtună, dar și pentru a verifica modul în care se fac remedierile, făcând chiar poze cu telefonul mobil. Tudose a felicitat mobilizarea de forțe din județ pentru înlăturarea efectelor furtunii, însă în continuare se declară nemulțumit de prestația distribuitorului de energie electrică Enel, care nici acum, la 48 de ore de la furtună, nu a reușit să restabilească alimentarea a circa 30.000 de consumatori.

Mihai Tudose a avut și câteva replici destul de acide la adresa primarului Timișoarei, Nicolae Robu, pe care îl acuză că ar trebui să se ocupe, cu prioritate, de înlăturarea potențialelor pericole care încă persistă în oraș și abia apoi de curățenie. În acest sens, premierul exemplifică cu un panou publicitar uriaș din apropierea Fabricii de Bere, care stă să cadă, fiind înclinat la 45 de grade.

De asemenea, premierul Tudose a efectuat și o vizită la Colegiul C.D. Loga, unde o mare o parte din acoperiș a fost afectată de furtună, cu toate că era o lucrare nouă, recepționată în această vară. Premierul nu-și explică însă infiltrațiile de apă de la subsolul clădirii, acuzând Primăria Timișoara de neglijență în gestionarea reparațiilor.

Nu în ultimul rând, premierul a declarat că au fost rezolvate deja, în regim de urgență, câteva dosare de despăgubiri, cu prioritate grădinițe. școli și biserici, prima tranșă de bani din partea Guvernului urmând să sosească în cel mai scurt timp. Ulterior, pe măsură ce se vor încheia evaluările pagubelor, vor veni și tranșele următoare.

Premierul a ținut să atragă atenția ca, în dosarele pentru despăgubiri, să se facă evaluări corecte ale pagubelor, produse doar de vijelia de acum.

LĂSAȚI UN MESAJ