Premierul Orban mărește pensiile românilor, dar nu cu 40%! Află câți bani vor lua în plus românii de la 1 septembrie

61

Guvernul este pregătit să își asume majorarea pensiilor, dar nu cu procentul așteptat și promis românilor prin „Legea Olguța Vasilescu”. Premierul Ludovic Orban are de gând să intervină serios pe lege și să facă modificări, astfel că de la 1 septembrie vor crește veniturile cetățenilor de vârsta a treia, dar cu mult mai puțin decât sperau ei!

Conform RTV, Guvernul Orban va da o OUG prin care va modifica Legea pensiilor. Din câte se pare, informațiile vehiculate sunt că românii trebuie să se aștepte la o majorare de doar 10% și nu de 40%, așa cum este stipulat în legea pe care chiar președintele Klaus Iohannis a promulgat-o!

Surse din piață spun că OUG pregătită de liberali va fi atacată de PSD în Parlament, urmând același traseu ca actul normativ care stipula majorarea alocațiilor copiilor. Așa cum a declarat în nenumărate rânduri chiar liderul Marcel Ciolacu, se pare că PSD este categoric în favoarea majorării cu 40% a pensiilor începând cu 1 septembrie.

Deși oficial nu s-a anunțat nimic, se pare că ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, este cel care insistă pentru majorarea pensiilor cu numai 10%.

sursa – gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ