PREMIERĂ. Studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara, implicați în alegerea decanilor facultăților

252
universitatea politehnica

Vești bune pentru studenții care învață la Universitatea Politehnica din Timișoara. Aceștia sunt încântați de faptul că pot face parte din comisia de concurs pentru alegerea decanilor facultăților din cadrul instituției. Decizia a fost luată recent de Senatul UPT și reprezintă o premieră națională. Asta pentru că este singura universitate din România în care se practică acest lucru.

Potrivit reprezentanților Convenției Organizațiilor Studențești din cadrul Universității Politehnica din Timișoara, 20% din membrii comisiilor de concurs pentru posturile de decan sunt studenți, „fapt ce denotă deschiderea UPT către o bună colaborare cu studenţii reprezentanţi„.

Prevederea a fost adoptată în urma Hotărârii Senatului Universităţii din data de 7 aprilie și face parte din Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursurilor publice pentru ocuparea funcţiilor de decan în Universitatea Politehnica Timişoara, pentru legislatura 2016-2020. Aceasta menţionează că unul din cei cinci membri ai comisiei este un student reprezentant.

Prin urmare, studenţii vor putea participa activ în procesul de alegere al decanilor, pe lângă cel al rectorului. Este important ca în alegerea persoanelor din conducerea executivă a universităţilor să fie consultată şi opinia studenţilor, astfel încât, colaborarea dintre aceste persoane şi studenţi să fie optimă, având în vedere că peste 80% din membrii comunității academice sunt studenți. Apreciem interesul Universității Politehnica Timişoara pentru îmbunătăţirea colaborării cu organizaţiile studenţeşti şi cu studenţii în general„, transmite Convenția Organizațiilor Studențești din Universitatea Politehnica din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ