Pregătiți portofelele, „Serbările Crăciunului” pornesc la drum miercuri de la ora 10-video

284

În preajma sărbătorilor de iarnă începe marea forfotă de umblat după cadouri pentru toți cei dragi. Până aici totul ar fi în regulă dacă s-ar inventa acel instrument ce să spună unde se găsesc ceșle mai frumoase, haioase, utile lucruri. Și evident să aibe un preț cât mai bun și să nu ruineze finanțele unei familii pe câteva luni în avans. Ideal ar fi ca toate cadourile să le putem cumpăra și negocia într-un singur loc.
Așa ceva există la noi în oraș de mulți ani la Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș. Este expoziția-târg cunoscută sub numele de Serbarea Crăciunului. A funcționat sub diferite nume mai mult timp. Inițial se numea „Cizmulița cu cadouri” și se ținea în preajma praznicului de Moș Nicolae. Apoi s-a tranformat în „Serbările Crăciunului” dar din păcate o perioadă de timp a dispărut din programele Camerei de Comerț. Este meritul conducerii instituției și mai cu seamă managerului de expoziții tematice Roxana Bonchiș că nu au abandonat ideea și au insistat în continuare să invite comercianții și producătorii să expună la noi. De doi ani a pornit din nou tărgul ce aduce de toate pentru iarnă.
Este de altfel chiar ultima manifestare a anului la binecunoscutul complex expozițional al centrului de afaceri de pe bulevardul Eroilor de pe Tisa.
Sunt invitați să expună artizani ce produc cadouri din cele meșteșugite de mână de cele mai frumoase.
Vor veni 64 de firme și persoane individuale specializate în fabricarea a tot ce poate fi considerat cadou. Nu vor lipsi haineșle și încălțămintea de damă, de bărbați dar mai ales de copii. Articolele de pielărie și marochinărie, bijuterii gablonțuri, dulciuri de fabrică sau de casă nimic nu va lipsi plus alte o mie și una de produse.
Jucăriile vor domina fiind aduse direct de la atelierele Moșului de la Polul Nord. Cine nu crede îl poate întreba direct pe moșul cu veșminte roșii!
Aranjamentele de flori și cetină de brad sau florile pentru sărbători sunt vedetele zilelor de târg ca și globurile minunat împodobite ce și-ar putea avea loc în orice oraș al lumii. Un sector aparte va fi al cosmeticelor naturale ce vor înfrumuseța pe oricine. Sigur că și bijuteriile cu pietre prețioase și semiprețioase, de lemn sau de argint tot pentru înfrumusețare servesc.
Alimentele sunt preponderent aduse din gospodării particulare având acea aroma de neuitat al produsului tradițional. Se pot gusta și negocia ouă ecologice de casă, preparate și mezeluri afumate sau proaspete, urechi de porc pentru cotoroage, jumere sau specialități rafinate de asemenea se vor găsi la târg.
Cele cinci zile de expunere sunt gândite pentru a se veni cu întrega familie la cumpărături. Prețurile se negociază pe loc.
Evenimentul are loc în perioada 13 – 17 decembrie 2017 la centrul expozițional DE PE BULEVARDUL Eroilor de la Tisa.
Programul de vizitare este de miercuri până sâmbătă între orele 10 00 –20 00 , iar duminică între orele 10 00 – 18 00 . Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ