Pregătiți pentru episodul I al barajului din Challenge Cup

53

SCM Timișoara Saracens bate la porțile Challenge Cup pentru al doilea sezon la rând. Campioana României pornește cu prima șansă în barajul cu rușii de la Krasny Yar Krasnoyarsk.

Rugbiștii din Ronaț susțin în 1 aprilie manșa tur a barajului de calificare în Challenge Cup. Elevii lui Grainger Heikell au norocul de a evolua în Georgia în confruntarea considerată acasă de rușii de la Krasny Yar Krasnoyarsk. Un duel între două echipe ce au hibernat până acum, disputând ultimele meciuri oficiale în luna ianuarie; Saracens în grupele Challenge Cup, rușii în calificările întrecerii. Stările de spirit sunt însă diferite: bănățenii au pierdut toate meciurile, adversarii au tranșat fiecare dispută.

”Este un moment bun pentru sportul din Timișoara. Sper să reușim să readucem publicul către stadion și sălile de sport, făcând performanță tot mai mult. Noi începem două luni de foc, definitorii pentru clubul nostru. Suntem obligați să câștigăm acest baraj pentru a asigura viitorul rugbyului timișorean și românesc pentru că a doua prezență în grupele Challenge Cup înseamnă mult pentru țara noastră.

În primul meci avem drept obiectiv victoria, una cât mai confortabilă care să ne ușureze munca în retur. Chiar dacă relațiie noastre de joc nu sunt cele mai sudate după vacanță cred că staff-ul tehnic a pregătit bine acest meci și băieții sunt gata de joc. Vedem că cluburile rusești investesc mult în aceste meciuri, Krasny e în cantonament în Georgia de 2 săptămâni”, a subliniat vicepreședintele rugbiștilor, Dușan Filipaș.

Saracens pleacă miercuri după-amiaza spre Georgia cu o escală de o noapte la Budapesta de unde e programat joi zborul spre Tbilisi. De unde ulterior vor face deplasarea către locația partidei, la Rustavi. Nu sunt în lot pentru acest meci accidentații Shennan, Sefanaia și Militaru. În schimb trei dintre transferurile iernii au fost trecute pe foaia EPCR și sunt apți pentru acest joc: Doyle, Stewart și Senioli.

Antrenorul Grainger Heikell a vorbit și el despre confruntarea de peste trei zile: ”Știm ce trebuie să facem și știm la ce să ne așteptăm în Georgia. Am învățat în meciurile din iarnă că trebuie să fim concentrați toate cele 80 de minute ale unui meci și să nu facem greșeli. Suntem capabili să jucăm la nivel înalt dacă respectăm planul de joc”.

Meciul tur dintre Krasny Yar și Timișoara Saracens are loc sâmbătă, ora 13 a României și nu va fi transmis de nicio televiziune. Manșa retur va ave loc în 22 aprilie, la Timișoara. Remintim că rușii nu au primit acceptul EPCR-ului de a juca acasă pentru că temperaturiile din Siberia nu garantează o suprafață de joc acceptabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ