Nepotisme la atribuirea terenurilor pentru case? Primăria Timişoara le dă apropiaţilor lui Robu

644

Programul social prin care tinerii din Timişoara pot primi, gratuit, de la Primărie teren pentru casă nu este croit pentru cei care au dificultăţi financiare. Nepotismele nu au ocolit programul, cel puţin 3 dintre parcele ajungând la apropiaţi ai primarului Nicolae Robu.

Autorităţile au finalizat lista de 128 de poziţii cu tinerii care primesc parcele gratuit pentru a-şi face o casă. Printre poziţii s-au strecurat şi 3 apropiaţi ai edilului şef. Sanda Greblă, fostă consilieră a edilului şef, Cătălin Iapă, actual consilier, şi Grigore Grigoroiu, consilier local şi membru PNL, sunt beneficiari ai terenurilor gratuite.

S-a ajuns în această situaţie după ce autorităţile locale au introdus un criteriu specific pentru acordarea terenurilor, criteriu care presupune ca beneficiarul să aibă 10.000 de euro în cont, pentru a demonstra că poate începe construirea locuinţei în primul an, aşa cum cere legea.

Parcelele pentru tineri sunt situate în cartierul Mehala, pe strada Ovidiu Balea şi fiecare are aproximativ 300 de metri pătraţi. Edilul şef spune că s-au înscris peste 200 de dosare, dar numai 128 au câştigat.

3 COMENTARII

  1. Cum au ajuns astia sa aiba 10.000 de euro in cont chiar nu inteleg? Tineri bugetari cu 10.000 in cont (unii cu parinti muritori de foame)?:) Alooooo DNA?

    • Este posibil sa aiba 10.000 Euro de la parinti, mosteniti de la bunica, nu asta este problema. Problema este ca pe lista respectiva figureaza niste persoane care au fost/sunt consilieri. Au dreptul si acele persoane? Daca indeplinesc conditiile, da. Avem si noi dreptul sa fim suspiciosi? In cazul asta, da… pentru ca noi nu credem in coincidente si in consilieri care indeplinesc, INEVITABIL si SISTEMATIC, conditiile cerute, de zici ca acele conditii parca au fost special create pentru ele, la fel cum sunt intocmite caietele de sarcini in cazul licitatiilor publice cu dedicatie.

  2. Onorată instanță, nu asta este problema dar a fost în cazul Matușii Tamara. Junilor peneliști nu le numără nimeni ouăle?

    Despre atribuirea cu dedicație a unor terenuri nici nu are rost să discutăm. E evident.

LĂSAȚI UN MESAJ