Prea puțin! ACS Poli a suferit al doilea eșec pe Dan Păltinișanu, 0-2 cu CSU Craiova

180
Meciul de fotbal dintre ACS Politehnica Timisoara si Dinamo Bucuresti, din liga 1 de pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, sambata 5 noiembrie 2016 SEBASTIAN TATARU

ACS Poli încheie turul cu o înfrângere pe teren propriu, 0-2 în fața lui CSU Craiova. O prestație modestă și 60 de minute de inferioritate numerică au adus al doilea eșec acasă pentru formația timișoreană.

Timișoara nu a mai reușit o prestație excelentă în fața echipelor de pe podiumul Ligii I, așa cum s-a întâmplat până în prezent. Trupa lui Ionuț Popa a pierdut duelul cu CSU Craiova, ocupanta poziției a treia, la finalul turului. Un 0-2 care însă o păstrează pe gruparea timișoreană pe loc de play-off.

Oaspeții au avut prima ocazie de a marca după o eroare a lui Curileac; portarul gazdelor a scăpat din mâini centrarea lui Băluță și Burlacu a fost neinspirat din fața porții. Până la urmă avea să fie 0-1 în minutul 27, după o fază în care marcajul a dormit și Martic l-a învins pe Curileac cu o lovitură de cap. Portarul lui Poli și-a salvat echipa de la golul doi peste 3 minute, când l-a oprit pe Băluță scăpat singur dintr-o poziție suspectă de ofsaid.

Poli și-a arătat colții abia în minutul 32, când Șeroni și-a arătat limitele de atacant în centrul careului advers. Nu au marcat timișorenii și pe un contraatac rapid Țigănașu l-a oprit prin fault pe Mitriță din postura de ultim apărător și fundașul gazdelor a fost eliminat. Din minutul 33 Poli a rămas în inferioritate numerică…

În prelungirile primei reprizei, Craiova a trecut pe lângă golul doi cu reluarea slabă a lui Datkovic după o respingere slabă a lui Curileac.

Pauza a adus o răbufnire tensionată, pe tunel spiritele s-au inflamat și a ieșit o încăierare între unii fotbaliști. Totul a pornit de la Mitriță, jucător ce a ieșit accidentat de pe teren în finalul primei reprize. Atacantul oltenilor a intrat într-o altercație cu Șeroni și Crețu, iar centralul Istvan Kovacs a luat măsuri. Mitriță a primit cartonaș roșu și asta îl va costa o suspendare pentru următoarele jocuri, iar cei doi jucători timișoreni au primit câte un cartonaș galben.

În teren lucrurile s-au dezghețat după 10 minute de la reluare. Burlacu l-a încercat pe Curileac cu un șut periculos din 16 metri. Pe teren a existat doar echipa adversă pentru că jocul lui Poli nu s-a legat deloc, nu a mers nimic. Cu un în minus și cu o linie mediană fără idei, violeții s-au chinuit să se apropie de careul advers. Iar atunci când au făcut-o Bocșan a reluat modest cu capul din 12 metri. Riscând să pună presiune pe defensiva adversă, Poli le-a dat spații de contratac oltenilor și a trăit periculos la fiecare zvâcnire a acestora.

Iar Curileac și-a ținut echipa în joc la ocaziile lui Băluță, de fiecare dată internaționalul român a ajuns foarte ușor de unul singur la finalizare. În minutul 85 Poli a avut ultima ocazie de a egala; centrare lungă Munteanu, Vașvari trimite cu capul la colțul lung și craiovenii au respins din fața porții. Peste numai un minut soarta partidei s-a decis pentru că oaspeții au marcat golul doi. Centrare aceluiași Băluță a traversat careul timișorean, Mateiu a recentrat și Burlacu a îndeplinit o simplă formalitate în fața unei defensive statice: 0-2 în minutul 89.

Avea să fie și scorul final chiar dacă în prelungiri Craiova a mai avut o situație de marca la acțiunea lui Bancu.

ACS Poli: Curileac – Crețu, Bocșan, Melinte, Țigănașu – Artean, Vașvari – Munteanu, Curjuric (min. 60 – Doman), Bîrnoi (min. 54 – Mailat) – Șeroni (min. 68 – Ciucur).

CSU Craiova: Calancea – Almeida, Kelic, Datkovic – Bancu, Mateiu, Zlatinski, Martic (min. 74 – Dimitrov) – Burlacu, Băluță (min. 90 – Bărbuț), Mitriță (min. 45 – Gustavo).

Poli va începe returul cu 18 cele puncte iar primul duel va fi contra Concordiei Chiajna, pe Dan Păltinișanu.

LĂSAȚI UN MESAJ