12.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Prabusire financiară dură pentru proprietarul unui mall din Timisoara și Deva!

Compania NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor gestionate, a pierdut circa 40% din valoarea acţiunilor de la începutul anului şi până acum, după ce un broker sud-african a acuzat unul dintre fondatorii firmei de tranzacţii suspicioase.

Capitalizarea bursieră a NEPI Rockcastle de pe bursa de la Amsterdam a scăzut de la 8,2 mld. euro la 5,08 mld. euro în ultima lună şi jumătate. La sfârşitul săptămânii trecut, un raport realizat de brokerul 36ONE Asset Management din Africa de Sud s-a scurs în presă. În document se fac acuzaţii grave privind comportamentul grupului de companii la care firma Resilient este acţionar. Brokerul a constatat că evaluarea premium a fiecăreia dintre companiile din grup „nu a rezultat din activitatea normală a pieţei, ci din acţiunile deliberate (şi adesea ascunse) ale unor proprietari influenţi şi ai directorilor importanţi ai grupului“.

În esenţă, 36ONE este suspicioasă că acţiunile directorilor, companiilor din grup şi ale părţilor afiliate au contribuit la modele stranii de tranzacţionare a acţiunilor uneia dintre societăţi, care în virtutea participaţiilor în celelalte companii din grup, a creat un ciclu virtuos. Resilient deţine 13% din NEPI Rockcastle şi 15,92% din Fortress, care la rândul său are 24,2% din NEPI Rockcastle, şi este compania care a fondat NEPI.

Sursa: Capital

NEPI deține două Mall-uri în vestul țării, unul la Timișoara și unul la Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :