Povestea uluitoare a unor părinți plimbați între secții cu un bebeluș de 4 luni bolnav

537

O familie al cărei bebeluș de 4 luni este bolnav povestește calvarul prin care a trecut în sistemul medical din România. Mama și tata, plimbați împreună cu cel mic, de la o secție la alta, ajunși, în cele din urmă la Clinica de Pediatrie II din campusul UMF Tîrgu Mureș, a revoltat mediul online.

„Fratilor vreau sa va povestesc o intamplare halucinanta care m-a marcat astazi! Fetitele mele se simteau rau acum cateva zile, sambata, fiind vorba de sanatatea copiilor nostrii nu am asteptat inca o zi pana luni cand puteam merge la doctorul nostru de famile, care este si dr pediatru, am mers la un cabinet privat. Doctorul ne-a recomamdat sa le facem aerosol si sirop, dar astazi vazand ca cea mica in varsta de 4 luni se simte tot mai rau am mers cu ea la doctorul de familie, care dupa ce a consultat-o ne-a facut bilet de trimitere cu internare de urgenta la pediatrie. Pana aici totul ok, ajungem la Smurd unde dupa cateva ore de asteptare, analize, ni se recomamda acelasi lucru, internarea, dar nu in spitalul nou deoarece acolo sunt multi copii internati cu gripa si suntem trimisi la sectia de pediatrie de la umf unde, ne spun doctorii de la smurd ca nu sunt internati copii care au gripa.

Ajungem la spitalul de pediatrie umf unde cam batea vantul, ne pofteste intr-un cabinet o domnisoara zambareata si ne intreaba: vreti sa va internati? Eu ii raspund, pai…nu vrem noi, au decis lucrul acesta doctorii care ne-au trimis aici! Stiti…(spune dansa) noi paturi libere nu avem si oricum daca am avea v-as pune cu alti copii cu diferite boli, poate chiar gripa, vreti sa mergeti acasa cu gripa? Ii raspund ca acesta este motivul pentru care ne-au trimis aici, la spitalul mare fiind internati multi copii cu gripa! la care ea imi spune: nici nu stim daca cei de aici au gripa pentru ca nu avem teste pentru gripa! Daca un copil vine cu diaree eu nu stiu daca e de la gripa sau de la altceva. Cand aud lucrul acesta ii spun: bun, o sa mergem acasa si venim dimineata la control sa o vedeti pe fetita, la care se uita pe documentele de la smurd si spune: nu puteti pleca, noi trebuie sa-i monitorizam oxigenul din organism deoarece acolo este problema (fetita nu putea respira). O intreb si in cazul acesta ce facem?! Imi raspunde iar cu zambetul pe buze, chiar distrata: pai v-a trebui sa ramana sotia cu fetita minim 24 de ore, dar avand in vedere ca nu sunt paturi v-a trebui sa stea pe scaun!

Nu imi venea sa cred ce se intampla, eu cu sotia ne uitam unul la altul consternati, ramasi fara cuvinte. O intreb din nou si pe doamna doctor care venise pentru consult: unde putem merge cu fetita la un spital privat, oriunde in Targu Mures unde sa avem parte de conditii decente?! Raspunsul a fost: NICAIERI! Pentru ca nu exista sectie de pediatrie la nici un spital privat unde sa poti fii internat de urgenta. Pana una alta dezbracati fetita, spune doamna doctor si puneti-o pe pat. Cand ne uitam la patul pe care il indicase, fara sa exagerez, presurile din masina mea erau mai curate! I-am raspuns ca eu nu pot pune fetita acolo si am luat halatul cu care veniseram pregatiti pentru internare si l-am intins pe pat. In cele din urma i-am spus sotiei ca ne urcam in masina si mergem la Cluj la urgenta! Auzind acest lucru doamnele si vazand ca fetita a fost nascuta in Italia, nu suntem ventiti din nu stiu ce catun, au dat doua, trei telefoane si ne-au spus ca rezolva cumva un pat si pentru ele. Acesta este sistemul sanitar din Romania si din Targu Mures !!!

Ps. Ma urc dezamagit in masina cu gandul la locul in care le-am lasat, ajung la o bariera unde un domn, inchis intr o cabina imi spune pe fereastra : 3 lei va rog…” a scris C. Sorin, părintele fetițelor.

Sursa: ardealnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ