Povestea tulburătoare a lui Constantin, bebeluşul român de 4 luni separat de tată la graniţa americană

6427

Povestea tulburătoare a lui Constantin, bebeluşul român de 4 luni separat de tată la graniţa americană, a fost publicată în Statele Unite, iar detaliile sunt îngrozitoare. Tatăl bebeluşului român a stat la închisoare, unde a fost bătut de colegii de celulă, ca să nu mai plângă.

Infobae.com, preluând un reportaj 2019 New York Times News Service, scrie povestea celui mai mic copil despărţit de părinţii lui, la graniţa Statelor Unite, după un controversat decret al lui Donald Trump. Povestea e spusă la început de Alma Acevedo, o asistentă socială de la Bethany Christian Servicess, din Michigan. E primea sms-uri de la autorităţi şi avea după fiecare mesaj 15 minute să găsească un adăpost pentru un copil străin luat de lângă părinţii lui, la graniţă.

Într-o zi rece de iarnă, în februarie 2018, Alma a primit un mesaj care i-a tăaiat răuflarea: „4 luni, copil”. De mai bine de jumătate de an tânăra de 24 de ani descoperise în centrele pentru orfani copii de toate vârstele, majoritatea din America centrală, toţi spunându-i că au venit cu părinţii spre America, dar la graniţă era despărţiţi de aceştia. 

Dar niciunul dintre copiii pe care îi văzuse până atunci nu era bebeluş. La scurt timp după miezul nopţii, doi agenţi contractaţi special pentru asta i-au adus un micuţ cu gene lungi şi curbate, care nu avea semne de subnutriţie, era curat şi îmbrăcat bine, semn că fusese bine îngrijit. Dar de ce ajunsese la ea, atunci?

Alma a descoperit într-o bază de date certificatul de naştere românesc al bebeluşului: se numea Constantin Mutu, iar părinţii lui Vasile şi Florentina. Iar în baza de date a Agenției Federale a Imigrării și a Vămilor, a găsit informaţia că tatăl copilului se afla în custodia federală din Pearsall, Texas.

Pe scurt, Constantin a fost cel mai mic copil, printre mii de copii care au fost smulși de lângă părinții lor, din cauza unei politici menite să descurajeze familiile care doresc să emigreze în Statele Unite. Această strategie a început cu aproape un an înainte ca guvernul să o recunoască public în mai 2018, iar numărul total al persoanelor afectate este încă necunoscut. Guvernul nu le-a spus încă soţilor Mutu de ce fiul lor a fost luat, iar oficialii Departamentului pentru Securitate Internă au refuzat să vorbească despre acest caz.

Întreaga poveste, pe observator.tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.