Povestea familiei dispărute în apele Dunării. Acasă au rămas încă trei copii. Video

15624

Un apel la 112 primit sâmbătă în jurul orei 11.44, semnala că pe raza localităţii Coronini, un autoturism a părăsit carosabilul şi a căzut în Dunăre. Mai multe forţe din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, IPJ CS şi SPF Moldova Nouă, s-au mobilizat de urgenţă la locul evenimentului. Din datele primite de la una din persoanele care se afla în maşină şi a reuşit să ajungă la mal – șoferul, a reieșit că în autoturismul căzut în Dunăre se mai găsesc patru persoane: trei adulţi şi un copil.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Familia lui Bănuț Jurji din Sichevița – mai exact – patru persoane: mama, tata, un tânăr de 22 de ani şi o fetiță de nici 3 ani, a apelat la un şofer dintr-un sat vecin pentru a o duce până la Moldova Nouă. Înainte cu vreo 3 km de Coronini, în apropierea locului numit ,,Peștera Gaura cu muscă” la o curbă la stânga deosebit de periculoasă, şoferul a pierdut controlul volanului și de la o înălțime de aproximativ 10 m, a plonjat în apele Dunării. În câteva secunde, autoturismul a pierit în apele fluviului. În zona respectivă, adâncimea este între 10 și 15 metri, apa este foarte rece și curenții foarte puternici. Cert este că din cei cinci ocupanți ai mașinii, doar șoferul a reuşit să se salveze singur. Acesta a ieșit din apă, a oprit o mașină și a sunat la 112.

La fața locului au fost mobilizate echipaje de la ISU Semenic, de la poliție, Poliția de Frontieră precum și un echipaj de scafandri de la ISU Mehedinți, pentru că în Caraș-Severin nu exista salvatori de acest gen. Intervenția scafandrilor a început imediat după ora 15, însă a fost extrem de dificilă din cauza curenților foarte puternici şi a apei adânci și reci. Și salvatorii s-au aflat în pericol. Tot ceea ce au reușit să găsească scafandrii după câteva ore de căutări, a fost spoilerul mașinii și câteva cioburi din stopuri. Aceasta a fost purtată de curenți mai departe de locul în care a plonjat. În jurul orei 18, scafandrii au întrerupt căutările autoturismului care a căzut în Dunăre. Căutările vor fi reluate duminică dimineață.

Localnicii spun că acolo este un loc blestemat, un loc foarte periculos unde în ultimii ani au fost mai multe accidente mortale. Toate în Dunăre. Acum doi ani, un tânăr de 22 de ani a pierit înecat la volanul unui autoturism cu care plonjase în apă, în urmă cu vreo 4 ani, o altă familie a sfârșit la fel. Oamenii spun că numărul victimelor ar fi fost mult mai mic dacă în zonă se construia un zid de protecție din beton. Localnicii și șoferii ce trec prin zonă, spun că parapetul de protecție din locul respectiv este rupt de vreo doi ani de când a dat în el un camion și de atunci, nimeni nu l-a mai reparat. Poate că dacă exista parapetul, cei din mașină ar mai fi avut o șansă. Dar așa, au pierit înecați în apele Dunării. Șoferul supraviețuitor spune că victimele ar fi reușit să iasă din mașină, dar i-a luat curentul puternic. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală.

Tragedia este de proporții nebănuite: în urma celor doi părinți au mai rămas încă 3 copii: doi de 18 si 19 ani și o minoră de 7 ani. Singurul venit în casă era adus de Bănuț Jurji care era acordeonist. Când nu avea ,,de cântat” pe la diferite evenimente, împreună cu fiul cel mare muncea cu ziua prin sat pe alimente și bani. Acum, fiica și ginerele care au și ei 3 copii la rândul lor, vor trebui să se ocupe de înmormântarea celor 4 membrii ai familiei lor. Asta când se vor găsi trupurile sau când apa le va scoate la suprafață. Din păcate, tânărul cu 3 copii si ceilalți copii ai celor înecați, nu au un ban pus de-o parte și sunt nevoiți să apeleze la mila oamenilor pentru a-și îngropa părinții și rudele.

Mai jos există o postare youtube în care tatăl și fiul, cântă poate pentru ultima dată în public.

sursă: infocs.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ