Povestea emoționantă a unui fotbalist timișorean. Transferat de Roma şi distrus de o accidentare, a ajuns să lucreze la reparația drumurilor

439

Andrei Țugui, unul dintre mijlocașii talentați ai generației sale, a fost transferat de Roma, pentru centrul de copii și juniori, în 2013, de la Liceul cu Program Sportiv Banatul, din Timișoara, dar cariera sa a luat o turnură cu totul neașteptată.

La cinci luni de la sosirea la Roma, unde a putut lua contact cu unele dintre modelele sale din fotbal, Daniele de Rossi sau Kevin Strootman, Andrei Țugui a avut ghinionul de a se accidenta la un antrenament, o ruptură de șold, venită după o simplă schimbare de direcție.

Andrei Țugui a povestit impactul pe care l-a avut transferul la Roma asupra vieții sale, dar și momentul accidentării, care avea să îi schimbe cariera.

”Am fost foarte fericit în momentul transferului. La început, m-am antrenat cu echipa Primavera, cu cei născuți în 1994, toți mai mai decât mine. Mă opream să îi urmăresc pe de Rossi și Francesco Totti, uneori, la cafenea, unde stăteau și citeau ziarul, chiar mai schimbam câteva vorbe. Eram la antrenament, o minge venită din partea dreaptă, am preluat pe stângul și am vrut să schimb direcția, asta mi-a fost intenția, cel puțin. Din păcate, piciorul mi-a rămas blocat acolo. A fost o ruptură de șold. Am plâns foarte mult, nu știam ce se întâmplă cu mine”, a declarat Andrei Țugui, pentru Gianluca di Marzio.

Ajuns la 24 de ani, Andrei Țugui trăiește în Palestrina, o localitate de 20.000 de oameni, aflată lângă Roma. Aici, lucrează la îngrijirea drumurilor, acoperind o suprafață de 250 de kilometri, cu o dubă.

Mă urc în dubă și mergem să reparăm drumurile. Acoperim găurile, verificăm dacă toate lucrurile sunt la locurile lor. Sunt foarte mulți kilometri de acoperit. Nu privesc înapoi, la ce a fost, care ar fi rostul? Uneori, da, mă mai gândesc la ce mi s-a întâmplat, dar sunt mulțumit că am un loc de muncă și trăiesc în Italia”, recunoaște Andrei Țugui.

După accidentare, Andrei Țugui a încercat să revină la nivelul care l-a adus la Roma, evoluând în Liga 2 din România, la ASU Poli sau Ripensia, dar dorința sa a fost întotdeauna să revină în Italia. Pentru a se întoarce în Peninsulă, a apelat la agentul Pietro Chiodi, care i-a găsit angajamentul la Palestrina.

LĂSAȚI UN MESAJ