Povestea canibalului român care a băut din sângele prietenului său. Cazul care a șocat țara

705

Joi, 10 mai 2018, Tribunalul Covasna a dat sentința în cel mai scârbos caz de crimă din ultimii ani. L-a condamnat pe Oliver Gerebeneș, supranumit ”Canibalul din Covasna”, la 15 ani de închisoare pentru crimă și profanare de cadavru. Chiar dacă este minor, Gerebeneș va fi închis într-un centru de reeducare.

Care e prețul ”gustului de sânge și de carne de om”? 550 de lei daune civile și 20.000 lei daune morale. Iată povestea plină de amănunte, în premieră, relatată de Evenimentul Zilei, a primului caz de canibalism dovedit în ultimii ani în România.

Trupul groaznic mutilat

Pe 22 noiembrie 2017, sub un pod dezafectat de la marginea orașului Sfântu Gheorghe eRA găsit trupul groaznic mutilat al unui bărbat. Jumătatea de jos a feței lipsea.

Podul peste Olt e parte dintr-o zonă stăpânită noaptea de oameni ai străzii sau de drogați. Drogul locurilor, Podul de la Gară sau Statuia Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, nu e scumpa cocaină sau mondena pastilă, nici măcar marijuana devenită de curând de bonton, ci aurolacul sau prenadezul vărsat pe fundul unei pungi.

Victima provenea din acest mediu, un om al străzii. Avea 21 de ani, se numea Cosmin Borzoș și nu a păsat nimăni de el până n-a fost găsit mort. Acum, mama lui, Doina Borzoș, s-a constituit parte civilă în dosar, cerând despăgubiri pentru suferința produsă de pierderea fiului. Viața și moartea sunt uneori bizare.

Anchetatorii s-au mobilizat rapid și au strâns date. Niște jandarmi și-au amintit că în noaptea de 21 spre 22 au amendat doi bețivi care tulburau liniștea. Unul dintre ei era tânărul găsit mort. Celălalt…

L-au luat de acasă. Un puști murdar, încă beat, care avea la el limba și mandibula care lipseau din cadavrul de sub pod. Nici măcar nu făcuse vreun secret din asta. Polițiștii aveau să afle că în cursul nopții, puștiul a venit acasă cu însângeratul trofeu și i l-a arătat fratelui său. Era de față și o fată. La anchetă, cei doi aveau să spună că l-au văzut cum mușca din carnea decupată din prietenul de beție. De fapt, până la anchetă ei i-au povestit asta și tatălui băieților, dar acesta a râs, nu i-a crezut, s-a culcat și dimineață a plecat la muncă. Nu punea mare preț pe ce fac sau spun băieții lui. Și de ce ar face-o? I-a crescut singur de aproape 16 ani, așa cum l-a dus mintea, iar cu o săptămână în urmă cel mic, drogat și beat, i-a spart capul.

Cum s-a desfășurat teribila crimă

Într-o seară de joi, Oliver și Cosmin au cumpărat băutură, 5 litri de vodcă și câteva peturi de bere, vreo 10 litri. Au dublat totul cu drogul săracului, vaporii de clei, din vreo 10-15 sticluțe.

La un moment dat, s-au jucat de-a strânsul de gât. Oliver a obosit sau ”a trecut la nivelul următor” și a luat un bolovan și l-a lovit de câteva ori în cap pe prietenul său. ”Până i-a văzut creierii”!

Cu un ciob de sticlă i-a decupat fața, de sub nas până spre piept și i-a desprins limba și falca.

Citește continuarea pe evz.ro

foto – covasnamedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ