Poveste despre bani și pușcărie! Cum a făcut avere milionarul timișorean Ovidiu Tender?

771

Relații sus-puse, de la președinți la șefi de servicii secrete, un context favorabil care l-a ajutat să înființeze un imperiu economic de invidiat după 1990, dar și o prietenie apropiată de un om de afaceri cu un trecut sinuos, Frank Timiș.

Sunt doar câteva elemente dintr-o poveste fascinantă: mărirea și decăderea lui Ovidiu Tender.

Ieșit recent din închisoare, unde a fost închis câțiva ani, magnatul a acordat primul interviu din libertate corespondentului „România, te iubesc”, Cosmin Savu.

Tender a vorbit despre imperiul său economic și filiera africană.

În urmă cu câteva săptămâni la „România, te iubesc” au fost prezentate afacerile controversate din Africa de Vest a doi oameni de afaceri de origine română – Nicolae Bogdan Buzăianu și Frank Timiș. Aceștia nu sunt singurii care au încercat să facă bani din economiile africane, acolo, unde, pe vremuri, românii erau foarte bine primiți.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Pro TV, Ovidiu Tender, eliberat în urmă cu câteva zile din penitenciar, unde a stat mai bine de 4 ani și jumătate, a acceptat să povestească cum a ajuns milionar, cum a a ajuns în Africa și care au fost planurile de investiții și de dezvoltare în Senegal, Gambia sau Guinea Bissau.

Omul de afaceri povestește cum a făcut primii bani după 1990, cum a reșit să cumpere primele companii de la stat și cum a reușit să și le capitalizeze. Plecat din Timișoara la București, Tender a ajuns să stea la masă cu cei mai influenți români, dar a ajuns să fie și subiectul unor afaceri controversate.

Astăzi, în Africa, Tender este văzut cu ochi buni de senegalezii care au studiat în România, deși în țară a făcut ani grei de închisoare.
Sursa: ProTv

LĂSAȚI UN MESAJ