Postliceală de sănătate, în Timiș

16

În cursul lunii iunie, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Instituția Prefectului au făcut o serie de demersuri către Ministerului Educației și Cercetării, privind înființarea a două clase cu 56 de locuri, la nivel postliceal – forma de zi cu domeniul de pregătire sănătate și asistență pedagogică, la Colegiul Național Ana Aslan din Timișoara.

La nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Timiș nu au mai existat clase de nivel postliceal cu finanțare de la bugetul statului începând cu anul școlar 2015-2016, fiind precizat faptul că în contextul actual, când sistemul sanitar se confruntă cu un deficit de cadre medicale este necesară inființarea acestor clase.

Având în vedere numărul mare de unități spitalicești din județul Timiș, de furnizori de servicii medicale clinice și paraclinice, precum și de cabinete de medicina familiei se impune existența și a învățământului postliceal pentru pregătirea personalului medical mediu. Ca urmare a acestei solicitări, Ministerul Educației și Cercetării a aprobat suplimentarea

Planului de școlarizare al județului Timiș cu 2 clase – 56 de locuri – școală postliceală, curs de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ