Posibil focar de pestă porcină în vestul țării

    113

    Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, pentru a discuta despre un posibil focar de pestă porcină, apărut în județ. În apropierea orașului Aninoasa, pe fondul de vânătoare nr. 65 Vulcan, au fost descoperiți trei porci salbatici morți, posibil infestați cu virusul ucigaș.

    „Avem suspiciuni de prezența virusului de Gripă Porcină Africană în județ. În vecinătatea orașului Aninoasa a fost găsit, inițial, un porc mistreț mort, ulterior au mai fost găsiți alți doi. S-au luat probe și s-au trimis la laborator la Alba Iulia, unde în urma analizelor, rezultatul a fost pozitiv. Urmează ca Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București să dea rezultatul definitiv. S-a constituit la ora aceasta o zonă de restricție, pe o rază de 13 kilometri, unde a fost stabilit posibilul focar”, a declarat prefectul județului Hunedoara, citat de ziardehunedoara.ro.

    Anul trecut, la sfârșitul lunii august, în zona municipiului Vulcan a fost confirmată prezența virusului de pestă porcină

    LĂSAȚI UN MESAJ