Portarul din Vama Arad a murit după ce o poartă metalică a căzut peste el. Omul încerca să o închidă după ce vântul o deschisese

297

Portarul de la Vama din Arad a murit în chinuri, duminică după amiază, după ce poarta metalică de câteva tone s-a prăbușit peste el. Nenorocirea s-a produs la vama de interior, în zona industrială a orașului.

Portarul de la Vama din Arad a murit în jurul orei 15.20, potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere, dar nimeni nu a observat tragedia până la 16.53, când a fost făcut apelul la 112. Un echipaj al pompierilor de la descarcerare au ridicat poarta metalică grea de câteva tone dar medicii au constatat că pacientul prezenta leziuni incompatibile cu viața și cel mai probabil a murit pe loc. Din primele informații, paznicul în vârstă de 53 de ani a încercat să fixeze poarta sărită de pe șină, dar aceasta s-a prăbușit peste el, arată aradon.ro

A intervenit un echipaj de ambulanţă C2, cu medic. Bărbatul a fost găsit decedat. Se pare că nu a fost nimeni în preajma lui atunci când a căzut poarta peste el. E vorba de o poartă mare, grea, care merge pe şine. Poarta i-a căzut pe piept, leziunile de strivire de la nivelul cutiei toracice fiind incompatibile cu viaţa. Bărbatul era cianotic când a fost descoperit, deci decedat. Nu s-au mai efectuat manevre de resuscitare” – a explicat dr. Mircea Merea, director medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad.

Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale instituţiei, tragedia s-a produs la ora 15.20. Se pare că paznicul a văzut pe camere că poarta s-a deschis de la vânt şi a mers să facă manevre pentru a o închide. Din păcate, încercarea i-a fost fatală.

Conform şefului Biroului Vamal de Interior Arad, Aurel Mateuț, persoana decedată era angajată a unei firme externe de pază, contractată de Direcţia Regională. Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad efectuează acum verificări în acest caz. De asemenea, poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ