Porcul-somon ce conține acizi grași Omega 3, la mare căutare. Cumpărătorii se înghesuie pe liste de așteptare

1389

Anul acesta de Crăciun, crescătorii vor pune la vânzare în jur de 2.000 de porci Mangaliţa şi Bazna, două rase rudimentare, crescute în spaţii semideschise, a căror carne este recunoscută pentru calităţile nutriţionale deosebite-conţine o cantitate ridicată de acizi graşi omega-3 şi antioxidanţi naturali.

Mangaliţa este o rasă creată în urmă cu aproximativ 200 de ani, în zona Aradului, din încrucişarea dintre mai multe rase de porci cu mistreţi. Este denumit şi porcul somon, întrucât are un procent de acizi graşi nesaturaţi ce ajunge la 70%, procent similar cu cel întâlnit în uleiul de măsline sau somon.

Preţurile pentru rasa Mangalița sunt duble faţă de prețurile pentru porcul tradiţional, dar fermierii vând pe liste de aşteptare care se creează chiar din octombrie.

„Sfârşitul lui noiembrie-începutul lui decembrie. Atunci este piaţa pentru aceşti porci. Se vinde pe liste de aşteptare, pentru că sunt foarte mulţi care ştiu despre calitatea cărnii acestor porci. Preţul este de 12-13 lei kilogramul în viu, iar anul acesta există în jur de 2.000 de capete (spre vânzare n.red) în toată ţara”, a declarat pentru economica.net, Alexandru Naghi, directorul tehnic al Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda, locul de unde a renăscut această rasă la care fermierii români renunţaseră după 1989.

Citește mai mult pe economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ