Pompierii din Timiș își deschid porțile pentru elevi, de Ziua Educației

90

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, o serie de activități destinate elevilor. Subunitățile de intervenție își vor deschide joi, 5 octombrie, porțile pentru cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenție.

Participanții vor avea ocazia să intre în contact cu tehnica utilizată de pompierii în misiunile operative pe care aceştia le desfăşoară. Doar în acest fel vor putea să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență.

Astăzi sunt aşteptaţi la “Ziua Porţilor Deschise, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei în subunităţile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al județului Timiș, atât cei mari, dar mai alesc cei mici, între orele 09.00-13.00.

Cei din cadrul inspectoratului vor prezenta celor prezenţi, atât tehnica de intervenție din dotare cât și exerciții demonstrative de stingere a unui incendiu, descarcerarea sau acordarea primului ajutor, dar și alte activităţi cu tematică de pompieri şi protecţie civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ