Pompierii arădeni deplasați pe râul Mureș. Ce misiune au avut aceștia.

183

Pompierii arădeni şi angajaţii Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) au montat luni pe cursul râului Mureş, în zona localităţii Căpruţa, baraje absorbante, pentru a încerca să oprească propagarea în aval a petei de ulei formată vineri seara, în urma unei deversări accidentale ce a avut loc la Termocentrala Iernut, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, maior George Pleşca.

„La solicitarea Administraţiei Naţionale Apele Române, Direcţia Ape Mureş, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad şi un altul din cadrul Secţiei de Pompieri Bârzava, ambele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, s-au deplasat în zona localităţii Căpruţa, pentru a executa o misiune de sprijin pentru întinderea barajelor absorbante pe râul Mures. Cele două echipaje din care au făcut parte un ofiţer şi şapte subofiţeri s-au deplasat, luni dimineaţă, cu două bărci, în zona localităţii Căpruţa, cu scopul de o stopa propagarea în aval a petei de ulei formate în urma unei deversări accidentale produse vineri seară, la Termocentrala Iernut”, a declarat presei reprezentantul ISU Arad.

El a explicat că barajele au fost dispuse oblic, astfel încât uleiul care nu va fi absorbit să fie ghidat spre mal, de unde urmează să fie scos cu ajutorul unor pompe de absorbţie.

„Misiunea a fost una dificilă, atât datorită cotelor mari ale apelor râului, cât şi a vitezei ridicate de curgere a acestora”, a spus Pleşca, menţionând totodată că intervenţia a durat patru ore.

sursa: Agerpres

sursa foto: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.