Poliţiştii din Caraş-Severin amendează deszăpezirea precară a drumurilor

246

An de an autorităţile se luptă cu firmele de deszăpezire care nu îşi fac treaba corespunzător. Acum, poliţiştii din Caraş-Severin s-au pus pe aplicat amenzi firmelor care nu au curăţat drumurile din judeţ.

După ce au avut loc mai multe accidente rutiere din cauza poleiului sau a zăpezii de pe şosea, agenţii de la Poliţie au sancţionat două societăţi pentru că nu au luat măsurile de curăţare a drumurilor.

“Ieri, 18 decembrie, în intervalul orar 15.14 – 15.50, pe DJ 581, au avut loc patru accidente rutiere soldate doar cu pagube materiale, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. S-a dispus închiderea tronsonului de drum de la ora 16.20 și până la 18.15, pentru împrăștierea de material antiderapant. În urma constatării unor deficienţe la intervenţiile de deszăpezire, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare totală de 11.250 de lei, operatorului economic care are obligația de a întreține partea carosabilă pe timp de iarnă”, tranmite IPJ Caraş-SEverin.

Şi un al doilea operator a fost amendat, cu 2.600 de lei, tot pentru că nu a deszăpezit drumul judeţean 572. Din această cauză, un şofer a pierdut controlul volanului şi şi-a avariat maşina.

Poliţiștii recomandă în special conducătorilor auto, să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ