Poliţiştii de frontieră au prins 31 de cetăţeni străini care încercau să intre ilegal în Ungaria

102

Poliţiştii de frontieră români au prins 31 de cetăţeni ai unor ţări din Orientul Mijlociu care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, a anunţat, duminică, Poliţia de Frontieră Română.

Angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au depistat, sâmbătă, în cadrul unei acţiuni comune cu autorităţile de frontieră maghiare, douăzeci de cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Afganistan, solicitanţi de azil în ţara noastră, care încercau să pătrundă ilegal în Ungaria.

„Cu ajutorul aparaturii cu termoviziune a fost observat un grup format din 20 de persoane care se îndrepta pe jos, peste câmp, spre teritoriul Ungariei. Imediat s-a acţionat pentru închiderea direcţiilor de acţiune, reuşindu-se reţinerea grupului la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră. Cele douăzeci de persoane au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului PF Borş, pentru cercetări”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 11 cetăţeni din Irak, cinci din Siria, trei din Iran şi unul din Afganistan – în total cincisprezece adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani şi cinci sunt minori cu vârste între 12 şi 17 ani. Toţi sunt solicitanţi de azi în România şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Tot sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea lui Mihai, judeţul Bihor, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului Carei, aflaţi în misiune pe DN 19, au oprit pentru control la intrare în localitatea Valea lui Mihai două autoturisme conduse de doi cetăţeni români, care circulau în regim de taxi. În cele două maşini se aflau ca pasageri 11 cetăţeni străini, dintre care trei bărbaţi, două femei şi şase minori.

LĂSAȚI UN MESAJ