Polițist și doi interlopi din vestul țării ridicați de DIICOT! Pentru ce fapte au ajuns în arest

1051

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea DIICOT Arad de arestare preventivă interlopilor Adrian George Purcariu, Rareș Chebeleu și a polițistului local Florin Petrișor Gîd. Pentru ceilalți trei inculpați duși în astăzi în fața magistratului, respectiv Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean și Mihăilă Andrieș, s-a decis plasarea în arest domiciliar.

Soluția pe scurt

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Adrian George Purcariu, Rareș Chebeleu, Florin Petrișor Gîd pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13 iunie 2018, până la 12 iulie 2018, inclusiv. Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în ce priveşte arestarea preventivă a inculpaţilor Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean, Mihăilă Andrieș. Dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii: Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean, Mihăilă Andrieș, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13 iunie 2018, până la 12 iulie 2018, inclusiv. Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean, Mihăilă Andrieș au obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuiesc, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean, Mihăilă Andrieș au următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să nu comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii ori experţii, precum şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar. Atrage atenţia inculpaţilor Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean, Mihăilă Andrieș că, în caz de încălcare cu rea – credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”.

Interlopii Adrian Purcariu (foto-stânga) și Rareș Chebeleu, plus un fost agent de la Poliția Locală Arad, Gâd, fac parte din lotul de 12 suspecți reținuți ieri de DIICOT.

La data de 12.06.2018,  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  Arad au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare pe raza judeţului Arad, într-o cauză vizând  destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în traficul de migranți la nivel sud-est european.

În urma perchezițiilor efectuate pe raza a 3 localități din județul Arad, precum și în municipiul Arad, au fost identificate și indisponibilizate 139 de grame de cannabis, bani și țigarete susceptibile că ar proveni din contrabandă.

Din cercetări a reieșit că în perioada iulie 2017- februarie 2018, trei bărbați ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alți cinci bărbați, toți din județul Arad, cu vârste între 25 și 40 de ani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iulie 2017-februarie 2018, un număr de 3 suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat şi alţi suspecţi,  iar în intervalul noiembrie 2017-februarie 2018, la date diferite și în baza aceleiași rezoluții infracționale, au traficat în patru rânduri un număr de 61 de migranți -minori și adulți- spre țări din spațiul SCHENGEN.

La sediul DIICOT- BT Arad au fost aduse în vederea audierii un număr de 12 persoane.

Acţiunea a fost efectuată  cu sprijinul BCCO Timișoara, IJP Arad și jandarmi din cadrul I.J.J. Arad.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: criticarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.