Între Cupa Mondială și Liga a 2-a

78

Fotbalul timișorean tânjește după spectacolul ce era la el acasă pe marele oval bănățean. Ajuns într-o situație tristă, cu trei proiecte limitate în materie de performanță adevărată, fotbalul din urbe nu poate decât să trăiască din amintiri.

Amintirile unor meciuri extraordinare pe Dan Păltinișanu, iar cea frumoasă perioadă rămâne cea din ”era Iancu”. Emoțiile unor partide cu Manchester City, Juventus Torino, Ajax Amsterdam, Șahtior Donețk, Anderlecht Bruxelles sau VfB Stuttgart probabil nu vor putea fi trezite în viitorul apropiat. În primul rând pentru că arena Păltinișanu a ajuns o ruină ce stă să cadă și în al doilea rând pentru că grupările timișorene se târâie departe de performanță, în eșalonul secund. Prea orgolioase să își unească puterile, cele trei grupări vor îngroșa plutonul care va lupta pentru supraviețuire în Liga 2!

Druckerilor bănățeni nu le rămâne decât să urmărească la televizor meciurile adevărate. iar prima ocazie o reprezintă Cupa Mondială ce debutează în aceste zile în Rusia. Vor urmări meciurile alături de restul planetei și vor suspina atunci când îi vor recunoaște pe fotbaliștii de zeci de milioane de euro, care cândva au călcat covorul verde de pe Păltinișanu. Și nu sunt puțini la acest Mondial…

În grupa D, evoluează Croația cu Dejan Lovren, Milan Badelj, Mario Mandzukic și Andrej Kramaric, componenți ai lui Dinamo Zagreb la dubla cu Poli din Europa League. Belgia se află în grupa G și are în lot 4 foștii adversari ai alb-violeților: Romelu Lukaku, Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen.

Alte vedete ale Mondialului care au pășit la un moment dat pe Dan Păltinișanu sunt: Luis Suarez (Uruguay) în grupa A, David Silva (Spania) în grupa B, Lucas Biglia (Argentina) în grupa D, Fernandinho, Willian (Brazilia) și Zoran Tosic (Serbia) în grupa E, Sami Khedira (Germania) în grupa F.

Jucători cu cotă de piață de sute de milioane de euro la fel ca și premiile acestei ediții a Cupei Mondiale – de departe cele mai ridicate: 400 milioane de dolari!

LĂSAȚI UN MESAJ