Poliţist de frontieră din Timişoara, săltat pentru mită de 7.000 de euro

340

Un poliţist de frontieră din Timişoara a fost reţinut, luni seara, de procurorii DNA într-un dosar de corupţie. Omul legii a fost surprins în flagrant de anchetatori în timp ce lua mită 7.000 de euro într-o benzinărie de pe Calea Aradului.

Banii ar proveni de la un alt poliţist din oraş, de le Secţia 2, cercetat într-un dosar DIICOT privind plasarea de valută falsă. Poliţistul de frontieră, implicat în elucidarea mai multor dosare DIICOT, a cerut bani pentru a-şi scăpa colegul de cercetări.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 octombrie 2016, a suspectului MIHĂIȚOAIA FIAT NICU, agent de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează faptul că, în perioada septembrie – octombrie 2016, suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu, în calitate de agent de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, delegat să desfășoare acte de urmărire penală într-o cauză penală a D.I.I.C.O.T., a pretins suma de 15.000 euro, printr-un intermediar, de la o persoană cercetată în dosarul respectiv. După mai multe negocieri purtate cu persoana intermediară, suma finală a fost stabilită la 13.000 euro, din care suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu a primit în mai multe tranșe 5.600 euro.
Pe lângă influența pe care susținea că o are asupra procurorului de caz, suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu a pretins și primit banii respectivi și în virtutea propriilor atribuții de serviciu, fiind delegat în dosarul D.I.I.C.O.T. pentru îndeplinirea unor acte procedurale.
Concret, agentul de poliție a facilitat persoanei cercetate, printre altele, restituirea telefoanelor ridicate cu ocazia unei percheziții, a întocmit procesul verbal de restituire a aparatelor, i-a adus la cunoștință expirarea măsurii arestului la domiciliu și a redactat ordonanța prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar.
La data de 17 octombrie 2016, suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu a primit o altă tranșă de 7.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Conform înțelegerii anterioare, persoana cercetată în dosarul penal aflat pe rolul D.I.I.C.O.T. urma să mai remită suspectului și restul de 400 euro, până la suma negociată de 13.000 de euro.

La data de 18 octombrie 2016, suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ