Polițist condamnat pentru o mită de… 40 de lei! I-a spus șoferului „să dea și el ceva”

558

Vasile Sebastian Moş, adjunctul şefului de post din Dobreşti, a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care îl acuză de luare de mită, într-un dosar pornit în septembrie 2016, ca urmare a unui denunţ înregistrat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor de către un şofer pe care poliţistul îl oprise în trafic.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, a declarat, luni, pentru BIHOREANUL că incidentul la care şoferul a făcut referire în denunţ s-a produs în noaptea de 14/15 iunie 2016, în timp ce circula pe traseul Arad – Oradea – Deva – București, la volanul unei autoutilitare.

„Şoferul a fost oprit, înainte cu aproximativ 10 kilometri de a intra în Beiuș, de un agent de Poliţie care i-a solicitat documentele pentru control. Ulterior, agentul a făcut şi unele verificări în maşină, constatând că autoutilitara avea un singur triunghi reflectorizant și nu două, aşa cum prevede Codul Rutier, motiv pentru care întâi i-a comunicat denunţătorului că va fi amendat cu 500 de lei, iar pe urmă i-a spus „să dea și el ceva” ca să nu îl sancţioneze, solicitându-i explicit suma de 200 de lei”, a explicat reprezentanta Parchetului.

Şoferul nu avea în portofel decât 40 de lei, însă poliţistului i-a ajuns şi atât. Moş a băgat banii în buzunar, fără să mai întocmească procesul verbal de sancţionare.

În faţa anchetatorilor, poliţistul a negat faptele, însă în baza dovezilor strânse procurorii au considerat că acuzaţia care i-a fost adusă este întemeiată, motiv pentru care, vineri, au înaintat Tribunalului dosarul penal întocmit pe numele său, solicitând să fie condamnat pentru luare de mită.

Odată cu trimiterea în judecată a poliţistului, acesta a fost pus la dispoziţie, până la pronunţarea unei soluţii definitive în caz.

LĂSAȚI UN MESAJ