Politicianul nostru, pușcăriașul lor. Fost candidat la Primăria capitalei, arestat în America după mai multe jafuri

203

Un politician român a fost condamnat la închisoare în Statele Unite. E dependent de OxyContin şi pentru a-şi alimenta dependenţa a devenit spărgător în serie.

George Piha are 51 de ani şi dublă cetăţenie, română şi americană. În 2016, el a candidat la funcţia de primar în comuna Pantelimon, iar după alegeri s-a întors în Statele Unite.

Acolo a început să fure carduri de credit, spărgând dulapuri din vestiarele sălilor de fitness la care mergea pentru a face sport. Piha a avut un accident de maşină şi a devenit dependent de OxyContin, un medicament pe bază de opium care se administrează pentru calmarea durerilor severe.

„Ştiu că am făcut greşeli oribile pentru a-mi susţine dependenţa. Cu ea trebuie să trăiesc toată viaţa şi e o pedeapsă mult mai mare decât cea pe care o primesc astăzi.”, a spus Piha în faţa judecătorului care l-a condamnat marţi la de la 2 la 6 ani închisoare.

Îmbrăcat în ţinuta portocalie a deţinuţilor, legat cu lanţuri în jurul taliei şi cu cătuşe, românul a apărut la tribunal pentru a-şi afla sentinţa. El a fost acuzat de zeci de furturi şi de extrageri ilegale de pe carduri, valoarea sumei de care a beneficiat fiind de 95.000 de dolari în doar un an.

Candidat la Primăria din Pantelimon

Piha a ajuns în Statele Unite în 1994, câştigând Loteria Vizelor. A avut mai multe afaceri în New York, iar în 2005 s-a întors în România, când tatăl lui s-a îmbolnăvit. Aici a avut o firmă de construcţii şi a fost viceprimar în Pantelimon, comună în care a candidat pentru funcţia de primar, în 2016.

În acelaşi an a suferit un accident de maşină şi a devenit dependent de analgezice. În 2017 s-a întors în Statele Unite şi a început să spargă sălile de fitness, pentru a-şi satisface dependenţa.

Fura cărţi de credit şi mergea apoi la Apple şi Best Buy, de unde cumpăra produse electronice pe care le vindea ulterior. A fost arestat în iulie acest an şi în camioneta sa au fost găsiţi 10.000 de dolari şi mai multe produse electronice de lux.

Românul ar fi putut fi condamnat la o pedeapsă maximă de 35 de ani de închisoare, dar a primit o sentinţă de maxim 6 ani.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ