Politica datului la gioale şi a fluturatului de caziere FOTO

519

Politica pe malurile Begăi se face ca în lunca Congoului, dar cu mijloace ca din celebra scrisoare pierdută.

Noul şi „neprihănitul” partid născut acu vre-un an, pe numele sau de botez Mişcarea Populară, a prins repede metehnele celor trecuţi prin multe, precum onorabilul Caţavencu.

Ce să ne mai încurcam în ideologii sau concepte sociale şi alte fineţuri conceptuale. Mai bine să ne spălam rufele în public, să ne aruncăm vorbe mai grele sau mai deocheate. Datul la gioale ţine loc de program politic. Şi ridicatul poalelor în cap e mai uşor decât elaborarea unei doctrine.

Roxana Iliescu, preşedintele judeţean al Mișcarii Populare, consideră că a facut o achiziție deosebită prin atragerea fostului consilier judeţean Dorin Cândea în partid. „El întrunește toate condițiile pentru a fi membru al PMP… Le doresc tuturor politicienilor din România să aibă un cazier virgin ca al domnului Cândea. Mă bucur că s-a alăturat partidului, raportându-mă la realizările pe care le are, inclusiv în calitatea de consilier județean. Am CV-ul și realizările domnului Cândea și m-a bucurat că ni se alătură un om care de-a lungul timpului a deținut funcții importante. … De anul trecut și-a depus adeziunea”, a mai adaugat preşedinta. Alţi membri de partid susţin că acesta ar avea o vechime de doar cinci zile în acte.

Părerea bună despre fostul şef al Autorităţii Rutiere nu este împărtăşită şi de o mare parte din ceilalaţi membri ai organizaţiei. De aici şi până la acuze reciproce nu este decât un pas. Care a şi fost făcut. Pentru început a fost demis secretarul general al partidului Caiţă Panici. Pentru grave abateri de la regulamentele partidului. Bineînţeles nici dânsul nu se lasă mai prejos şi pregăteşte la rândul său debarcarea preşedintei. Dar de data asta cu liste semnate de mulţi membri simpli, dar şi din biroul de conducere judeţean.

Atmosfera încordată din timpul conferinţei a dus la zeflemele şi multe contraziceri la adresa preşedintei Iliescu, care a trebuit să părăsească sala de conferinţe. Vorbele şoptite pe la colţuri în partid, aduc în faţă ca veridice, ba o finanţare de câteva zeci de mii de euro pentru campania electorală, ba că ar fi vorba de ceva locuri eligibile pe listele de pretendenţi la scaunele de consilieri judeţeni.

Panici se apără la rândul său: „Nu am primit încă o foaie oficială de la centru în care să mi se aducă la cunoștință că am pierdut calitatea de secretar general. În județ, sprijinul este pentru mine. Din totalul de 1.300 și ceva de membri, 1.200 au semnat pentru sprijinul meu. Am tabelul cu semnături. Au semnat președinții de organizație cu sprijinul organizației lor. (…) Dacă domnișoara Roxana vrea să facă toată organizația de la zero, cu domnul Cândea, eu o poftesc”, a nuanţat lucrurile actualul (sau fostul) secretar general, care a declarat că va pleca la București pentru a-și face dreptate.

Îndărătnicia Roxanei Iliescu ar putea să-i aducă chiar demiterea din partid. Dacă apără atât de vehement virginitatea ,,cazierului” lui Dorin Cândea şi plus valoarea adusă de acesta în partid, ar putea rămâne doar cu acestea. „Majoritatea membrilor din CEJ am demarat procedura de strângere de semnături pentru demiterea domnișoarei Roxana Iliescu din PMP Timiș”, a susţinut vicepreședintele MP Timiș, Liviu Mihăilescu.

Tensiunea din cadrul partidului s-a simțit și la conferința de presă a PMP de joi. Afirmațiile Roxanei Iliescu au fost luate în derâdere de colegii de partid prezenți în sală, iar după ce a fost contrazisă în repetate rânduri de cei prezenți, a părăsit încăperea.

Citeşte şi: Mişcări în… Mișcarea Populară Timiş: secretarul general al Organizației Județene, revocat din funcţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.