Poliția vă recomandă să aveți grijă cu hoții de buzunare în Timișoara

262

Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș spune că peste 200 de poliţişti se află în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza județului Timiș şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Floriilor de cult Ortodox.

Astfel, peste 200 de poliţişti, 148 de la ordine publică, 36 de la structurile de poliţie rutieră, 10 de investigaţii criminale, 10 de la transporturi şi de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se află în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.
Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice se organizează 105 patrule de siguranţă publică care folosesc 94 de mijloace auto.

Polițiștii vă recomandă pentru a avea o sărbătoare liniștită a Floriilor

1.Adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!
2.În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!
3.Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
4.Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!
5.În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!
6.Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere!
7.Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ