Poliția Locală a amendat alte șase asociații de proprietari de imobile istorice dărăpănate

165

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au reverificat și în săptămâna care a trecut imobilele istorice de pe raza municipiului Timișoara ai căror proprietari au obligația să-și întrețină clădirile deținute, constatând în continuare că în unele cazuri nu s-a făcut niciun demers de obținere a documentațiilor necesare demarării procedurilor de remediere a stării de degradare.

În prima parte a anului proprietarilor le-au fost înmânate notificări pentru începere a operațiunilor de obținere în regim de urgenţă a certificatelor de urbanism și a autorizaţiilor de construire pentru remedierea stării de degradare a clădirilor. Termenul pentru demararea procedurilor de obținere a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire a expirat la începutul lunii iulie.

Săptămâna trecută altor șase asociații de proprietari de imobile le-au fost întocmite procese verbale de constatare a contravențiilor, mai exact celor de pe străzile C. Brediceanu nr. 2, V. Alecsandri nr. 2, Piața Mocioni nr. 3, Bd. Revoluției 1989 nr. 3, 4, și 11, în total până acum fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale.

Celelalte locații sancționate deja sunt Piața Victoriei nr. 5, Emanoil Gojdu, J. Preyer, 16 Decembrie nr. 20, Piața Victoriei nr. 1, nr. 1A, 1B și Piața Sfântul Gheorghe nr. 1. Conform Legii 422/2001, sancțiunile sunt cuprinse între 4000 și 8000 lei, iar cuantumul este stabilit de arhitectul șef. Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal continuă acțiunile de reverificare a imobilelor notificate, urmând să fie luate măsurile legale în cazul celor care nu au efectuat niciun demers de intrare în legalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ