Poliția a mai descoperit o rețea de prostituție în Timișoara

1008

Poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Timişoara au efectuat 3 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

La data de 1 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Timişoara, la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014-2015, cei 5 membri ai grupării infracţionale,  cu vârste între 21 şi 47 de ani, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, majoritatea minore.
În fapt, victimele, provenite din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară, ar fi fost obligate, prin constrângere, inducere în eroare sau abuz de autoritate, să practice prostituţia, fiind plasate în diferite apartamente închiriate din municipiul Timişoara.

Până în prezent au fost identificate mai multe tinere cu vârste între 17 şi 22 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ