Politehnica Timişoara a cedat pe terenul Unirii Slobozia

37

Pe o ploaie torenţială şi pe un teren îmbibat cu apă, echipa timișoreană a avut prima ocazie a meciului în primul minut, dar reluarea lui Zaluschi din careu la „libera” lui Ignea a fost imprecisă. Gazdele au fost apoi prezente mai mult în jumătatea de teren timişoreană şi după trei cornere la rând, Traşcu a finalizat pe lângă poartă trei minute mai târziu.

Minutul 22 a adus o fază mai periculoasă la poarta lui Murariu, care l-a blocat pe Bolohan în preajma careului mic. Acelaşi goalkeeper a fost pus la încercare peste alte două minute, dar a respins peste poartă execuţia din fază fixă a căpitanului Constantin Toma. Jocul a continuat cu atacurile gazdelor pe terenul tot mai plin de bălţi, în timp ce alb-violeţii au încercat câteva contraatacuri, fără succes.

Următoarea ocazie importantă s-a desfăşurat în ultimul minut al primei reprize, când Murariu nu a reuşit să reţină un balon trimis cu pământul din lovitură liberă, din lateral, iar mingea a sărit afară dintr-un adversar. S-a acordat eronat corner, dar lovitura de colţ rezultată nu a produs nici ea efecte pe tabelă.

Unirea a început mai bine şi partea secundă iar, după un nou corner, balonul a fost respins doar până la Răzvan Greu, al cărui șut plasat cu dreptul în stânga lui Murariu a modificat scorul pentru singura dată în meci. Presiunea gazdelor a mai scăzut după deschiderea scorului, dar Politehnica nu s-a descurcat nici în continuare foarte bine pe suprafaţa plină de apă. Totuşi, minutul 87 putea aduce egalarea, însă Doru Andrei nu l-a putut învinge cu un şut din 12 metri pe Gurău.

S-a încheiat 1-0 pentru Unirea Slobozia iar Politehnica rămâne cu 10 puncte pe locul 13. Pentru alb-violeţi urmează sâmbăta viitoare partida de pe teren propriu cu Ripensia.

Unirea Slobozia: Gurău – Traşcu, Al. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Cruceru – Bolohan (75, M. Savu), Greu (75, S. Ivan), Mustacă (86, M. Matei) – Afalna (90+4, I. Stoica). Pe bancă: Poiană – Dorin Radu, Eavaz, D. Mihai, M. Lemnaru. Antrenor: Adrian Mihalcea

POLITEHNICA: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – Lazăr (84, Bocşan), Ignea – Ursu (77, Bîrnoi), Zaluschi (59, Benzar), D. Andrei – Gerbi. Pe bancă: Păduraru – Denis Radu, S. Costea, Haţegan. Antrenor: Nicolae Croitoru

„Din păcate putem să vorbim mai puţin de fotbal astăzi, a fost mai mult o luptă în noroi. Eu nu pot să remarc decât atitudinea foarte bună pe care întreaga echipă a avut-o, pe toată durata jocului. Din păcate am pregătit ceva întreaga săptămână şi nu am mai putut aplica nimic. Nu a fost decât un joc de luptă. Şi eu m-am întrebat dacă e ok să se joace pe un astfel de teren. Pentru că, repet, nu putem să discutăm despre fotbal. Mingea nu sărea… Au fost multe contacte, puteau să apară şi accidentări. Decizia nu ne aparţine nouă”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

Echipa noastră nu a putut miza nici azi pe serviciile lui Claudiu Pamfile, încă în recuperare. „Pamfile va intra în programul echipei de luni… Pe Moţiu am preferat să-l lăsăm să joace 90 de minute (în Liga Elitelor), în condiţiile în care avea posibilitatea să facă deplasarea şi să joace puţin sau deloc. Atunci, fiind şi un jucător foarte tânăr, e important să aibă minute la final de ciclu săptămânal”, a explicat Croitoru.

„Rămânem cu părerea de rău, după un joc în care am luptat şi am făcut efort şi am avut o atitudine foarte bună, nu am reuşit să scoatem mai mult”, Nicolae Croitoru, antrenor principal Politehnica Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ