Politehnica e în optimile Cupei după un duel inegal cu Reșița

89

Handbaliștii timișoreni au încheiat anul printr-o calificare în turul 2 al Cupei României. Politehnica a trecut la pas de rivala regională aflată în colaps, HC Adrian Petrea Reșița, în ultima partidă a anului: 31-23.

Timișoara – Reșița este un clasic al handbalului românesc, un veritabil derby regional, o partidă atractivă de fiecare dată. Cu totul altfel au stat lucrurile în episodul de sâmbătă în care Politehnica a zdrobit-o pe gruparea cărășeană cu 31-23 (16-7). Violeții s-au calificat fără emoții și fără prea mare efort în sferturile de finală ale Cupei României.

Studenții au avut în fața o echipă alcătuită din multe rezerve și jucători tineri după ce probleme financiare grave ale Reșiței au generat multe schimbări în lot. Iar viitorul cărășenilor nu pare promițător: ”Nu știm ce va fi în continuare. Dacă vom reuși să găsim sprijin financiar atunci vom continua campionatul. Dacă nu, echipa de seniori se va desființa în această iarnă. La cum arătăm locul nostru e în liga ecundă… Vom rămâne sigur doar cu echipele de juniori din Academie”, spune antrenorul, jucătorul și mai nou responsabilul cu atragerea bugetului, Mihai Rohozneanu.

În aceste condiții misiunea poliștilor a fost lejeră. Pero Milosevic a folosit doar în prima parte echipe de bază, apoi pe teren a intrat ”linia a doua”. Repriza secundă a adus o premieră pentru handbalul bănățean: un parinte și copilul său au marcat pentru echipe diferite în același meci. E cazul interului Ilie Vaidasigan, marcator pentru Poli, iar fiul său de 16 ani a înscris pentru Reșița.

”A părut un meci ușor dar dacă nu îl abordezi cu atitudinea potrivită nu poate fi așa. Au jucat cei tineri și sunt mulțumit de ei. Mă bucur că am încheiat anul cu o victorie și mergem mai departe în Cupă. Sper ca la Reșița să se găsească soluții pentru salvarea echipei, și noi am trecut prin asemenea momente și știm ce greu e”, a concluzionat la final antrenorul lui Poli.

Politehnica: Milosevic 5 goluri, Neamțu 4 goluri, Marjanovic 3 goluri, Simovic 3 goluri, Lasica 3 goluri, Fenici 3 goluri, Lazarov 3 goluri, Vaidasigan 2 goluri, Furak 2 goluri, Păiuș 2 goluri, Santeiu 1 gol.

LĂSAȚI UN MESAJ