Politehnica câștigă primul episod din calificările semifinalelor

66

Handbaliștii timișoreni au furnizat surpriza turul I din play-off prin victoria de la București. Politehnica are 1-0 în disputa cu CSM București și este favorită la calificarea în semifinalele Ligii Naționale.

Studenții au răsturnat din primul joc dezavantajul intrării în play-off de pe poziția a cincea. Obținută la aruncărilor de departajare, victoria lui Poli din capitală înclină balanța în favoarea timișorenilor în ceea ce privește șansele calificării în semifinale. Meciul cu numărul doi se joacă joi, în sala Constantin Jude, și o victorie o duce pe Poli în careul de ași și aproape sigur o duce în cupele europene.

SCM Politehnica a câștigat cu 29-28 primul meci cu CSM București după executarea aruncărilor de departajare. La finalul celor 60 de minute scorul era egal, 25-25, și s-a trecut direct la loteria aruncărilor de la 7 metri, unde Poli a marcat toate cele patru aruncări, prin Marianovic, Krsto Milosevic, Orbovic și Cîmpan. Portarul Adam Savic și-a făcut datoria între buturi și a parat două aruncări ale adversarilor.

Căpitanul Cristian Fenici a fost cel mai bun marcator pentru Politehnica, cu 8 goluri, urmat de Orbovic 5 goluri, Marjanovic 5 goluri, Lasica 2 goluri, Cîmpan 2 goluri, Șania 2 goluri, Santeiu 1 gol.

Seria se continuă joi, de la ora 17.30, pe terenul alb-violeților. În cazul unui succes al CSM-ului meciul decisiv va avea loc tot în București peste o săptămână.

 

LĂSAȚI UN MESAJ