Politehnica a ratat calificarea în semifinalele campionatului

69

Handbaliștii timișoreni rămân în afara semifinalelor Ligii Naționale și ratează participarea în ediția viitoare a cupelor europene. SCM Politehnica a pierdut cu 23-24 meciul decisiv din seria cu Potaissa Turda.

Timișoara nu a mai reușit să repete performanța din stagiunea precedentă, medalia de bronz în campionat. Formația bănățeană s-a oprit în sferturile de finală ale Ligii și poate spera cel mult la o clasare pe locul 5 în actualul sezon. Drumul Politehnicii spre penultimul act a fost barat de Potaissa Turda, viceliderul clasamentului după sezonul regulat. Clujenii și-au valorificat avantajul terenului propriu și cu două victorii merg mai departe, în timp ce Politehnica iese din cărțile cupelor europene odată cu ratarea semifinalelor.

După ce fiecare echipă și-a câștigat meciul de pe teren propriu, jocul decisiv a avut loc la Turda, joi seara. Câștig de cauză au avut gazdele, scor 24-23 (14-11) după un meci echilibrat.

Potaissa a avut inițiativa în prima parte și a intrat la pauză cu un avans de trei goluri pentru că studenții au ratat consecutiv trei aruncări de la 7 metri!
În repriza a doua, Poli a revenit și chiar a preluat conducerea cu 18-16 la mijlocul părții a doua. Turda a avut nervii mai tari și s-a impus într-un final de joc în care Cristian Fenici a fost eliminat.

Politehnica: Lasica 8 goluri, Lazarov 5 goluri, Vaidasigan 4 goluri, Fenici 3 goluri, Milosevic 1 gol, Marjanovic 1 gol, Neamțu 1 gol.

Cele patru semifinaliste ale campionatului sunt Dinamo București, Potaissa Turda, CSM București și HC Dobrogea Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ