Politehnica a luat trei puncte de la CSA Steaua

43

Politehnica a luptat pentru un succes cu nou promovata CSA Steaua şi l-a obţinut până la urmă la capătul duelului din runda a 15-a a Ligii 2. Oaspeţii au condus la pauză după golul lui Enceanu, dar finalul a fost al alb-violeţilor, care au câştigat cu 2-1 în urma loviturilor de cap expediate de Tavi Ursu şi Ioan Mera! A fost totodată un meci în care publicul timişorean a revenit în număr rezonabil în tribună.

Prima fază notabilă s-a derulat la poarta oaspeţilor, după circa un minut Andrei şi-a încercat şutul de la distanţă, dar balonul a trecut peste buturile lui Bălbărău. După startul pozitiv, oaspeţii au dominat mai mult teritorial. Pe acest fond a venit şi deschiderea scorului. Era minutul 29 când centrarea lui Oroian a fost reluată din centrul careului, pe jos de Enceanu, la colţul din dreapta lui Păduraru, care nu a mai ajuns balonul. Jocul s-a reechilibrat după acest moment. Putea să fie egalitate şi pe tabela de marcaj la pauză, dar „capul” lui Scutaru din careu, în urma cornerului executat de Andrei a căzut pe transversală , apoi Ignea a încercat să reia din unghi închis, tot cu capul, dar balonul a ieşit în aut de poartă.

Partea secundă a întâlnirii a început cu o ocazia uriaşă pentru Politehnica, dar Gerbi (min. 47), talonat, a şutat alături din poziţie bună. Steaua putea să surprindă pe contraatac în minutul 63, dar şutul lui Enceanu a trecut alături. Cinci minute mai târziu Ursu a trimis şi el pe lângă poartă dintr-o „liberă” din exteriorul colţului careului roş-albastru. Până la urmă reuşita egalizatoare a venit în minutul 82, centrare din banda dreaptă a lui Ignea şi cap Ursu sub bară: 1-1! Mai mult, la finele minutului 87 tabela s-a mişcat din nou: 2-1 după capul lui Mera din „libera” executată de acelaşi Ignea.
Succes important, Politehnica acumulează 17 puncte, dar rămâne deocamdată pe poziţia a 15-a. Urmează miercuri, de la ora 18.30 duelul din sferturile Cupei cu FC Argeş.

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (67, Oanea) – D. Radu (64, Ursu), Ignea, Lazăr, D. Andrei – Gerbi, Birnoi (90+1, Bocşan). Pe bancă: Murariu – D. Olariu, S. Costea, Haţegan. Antrenor: Nicolae Croitoru.

CSA Steaua: Bălbărău – Oroian (78, Zătreanu), Walace, Beţa, Ad. Ilie – Bărbulescu (cpt.) – Şt. Pacionel, Enceanu (86, Enceanu), Huiban (64, Ad. Popa) – Buhăescu (78, Călinţaru), Răsdan. Pe bancă: H, Iancu – Ov. Morariu, Gherghiceanu, E. Pacionel. Antrenor: Daniel Opriţa.
Nicolae Croitoru:

„A fost o victorie importantă, avem nevoie de fiecare punct pus în joc. Situaţia din clasament ne obligă. Pe de altă parte, cred că şi nivelul jocului a fost superior sau cel puţin ultimele partide ne arată că suntem în creştere. Trebuie să menţionez că cel puţin în repriza a doua, publicul ne-a fost de un mare ajutor. Efectiv ne-au împins de la spate – au fost extraordinari”

(Despre importanţa Centenarului): „Noi, în discuţiile pe care le avem, chiar şi săptămâna aceasta, pentru că este un eveniment important în istoria clubului, credem că şi noi putem să ne aducem contribuţia la această sărbătoare prin evoluţii şi rezultate bune”
(Despre ce a discutat la pauză cu jucătorii): „Se pare că ce le-am spus a fost bine. Pentru că repriza a doua a fost mult mai bună. Mai mult motivaţional… pentru că din punctul meu de vedere cred că aceasta a fost problema în prima repriză, ne-am respectat prea mult adversarul, cu ghilimelele de rigoare sau am respectat numele adversarului şi noi ne propusesem altceva. Se pare că discuţia a fost pozitivă…”

Danile Oprița: „Se pare că noi dacă conducem putem fi întorşi, dacă suntem conduşi nu mai putem întoarce, asta arată, nu ştiu… trebuie să fim puternici, să te baţi în orice situaţie. Chiar dacă ai luat gol. Noi după ce am luat gol nu am mai putut ţine… să luăm un punct. Sunt supărat, la schimbări am zis că vreau jucători de experienţă, să mai ţinem de minge, să nu mai vină peste noi. Am greşit la ambele goluri. Am scăpat din marcaj la faze fixe, unde ştiam că sunt periculoşi… E dureros ce s-a întâmplat”

(Scădere de formă) „Se poate spune şi aşa, orice, când nu câştigi, poate pe finalul acesta ne-am arătat şi noi limitele. …Nu am ce măsuri să iau la momentul acesta. Mai avem un joc cu Buzăul, pe care ne dorim să-l câştigăm normal…”

LĂSAȚI UN MESAJ