Poliștii turează motoarele la reluarea Ligii 1

65

ACS Poli este parțial pregătită pentru reluarea Ligii I de fotbal. Cu cinci oameni noi la dispoziție, Ionuț Popa așteaptă responsabilitate în partida de deschidere cu Sepsi Sfântu Gheorghe de vineri.

Timișoara și-a făcut planul pentru partea a doua a sezonul 2017-2018, unul care este deschis vineri seara, la Ploiești, chiar de partida ACS-ului cu Sepsi. Noul an a găsit o situație ceva mai bună din punct de vedere financiar. ”Suntem un club stabil în acest moment, pot stea liniștiți jucătorii și staff-ul tehnic. Salariile sunt achitate aproape în totalitate către fotbaliști, mai avem o lună de plătit; am plătit și datoria către domnul Opria și ne-am plătit rata la ANAF. Este greu să aducem bani în fiecare lună dar reușim să facem asta lună de lună. Le-am transmis să fie implicați pentru că locul în clasament ne-ar aduce bani mai mulți în buget și ne-ar aduce cât mai multă liniște. Un loc mai sus în Liga I înseamnă câteva zeci de mii de euro”, a explicat șeful Radu Birlică.

Aflată pe locul 9, la doar 12 puncte de retrogradare, echipa lui Ionuț Popa nu vrea să se gândească la emoțiile luptei pentru supraviețuire. ”Nici nu e gândim la retrogradare, personal vreau locul 7-8”, a completat președintele grupării.

Antrenorul Ionuț Popa a făcut o radiografie a ceea ce are la dispoziție la reluarea competiției. Cu bune, cu rele, tehnicianul din Pesaca explicat: ”Ne-am despărțit de o serie de jucători, lucru care a ținut numai de ei. Am căutat jucători toată iarnă, am discutat pentru fiecare post în parte. Până la urmă aceștia au fost alegerile noastre și avem încredere în ei. Pe mulți dintre ei îi cunosc, știu ce pot.

Am schimbat foaia față de anul trecut și le-am cerut mai multă concentrare și responsabilitate. Am pierdut cel puțin 6 puncte dacă nu cumva 12 puncte dacă analizăm meciurile în care am condus și am fost egalați. Matematic încă se mai poate prinde play-offul.

Sunt ușor nemulțumit de pregătirea pe care am făcut-o. Nu că nu am avut condiții, ci nu am avut timp. Am avut doar 4 săptămâni la dispoziție și nu știu cum o să ne prezentăm fizic și tactic la ora partidelor. Nu e vina noastră că așa a fost programat campionatul. Anul trecut am avut 7 săptămâni de pregătire și ne-am încărcat bine fizic”, a spus Popa.
Poli a ratat șansa de a face transferul iernii, respectiv aducerea lui Gabi Torje. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani a ales Dinamo București; ”șansele să îl luăm pe Torje au fost de 50%. Impresarul l-a direcționat spre noi, dar jucătorul nu a vrut…”, a explicat antrenorul poliștilor.

Cei cinci fotbaliști veniți în această iarnă:

Mahadi Kayondo (mijlocaș, Uganda): ”Vrem să urcăm echipa cât mai sus, eu sunt jucător nou aici și simt că m-am integrat. Am jucat în Africa de Sud, unde am marcat 8 goluri”.

Akaki Khubutia (fundaș, Georgia): ”Sunt fericit că am venit aici, este o echipă bună și asigur că voi da totul pentru echipă. Nu vreau să zic prea multe despre ultima mea echipă, Mediaș, acum mă gândesc doar la echipa mea actuală”.

Alexandru Popovici (atacant): ”Îmi doresc o parte a doua a campionatului la fel de bună ca cea de anul trecut, când am urcat în clasament și ne-am îndeplinit obiectivul”.

Adrian Zaluschi (mijlocaș): ”Sper să îmi fac treaba la echipă, vin din liga secundă și pentru mine este o mare șansă să joc în Liga I. Le mulțumesc pentru încredere celor de aici”.

Andrei Enescu (mijlocaș): ”Sperăm la un parcurs cât mai bun, să le luăm pas cu pas și să urcăm cât mai sus. În Cipru s-a stricat treaba la Ethnikos, echipa va retrograda în eșalonul secundă din luna februarie”.

LĂSAȚI UN MESAJ