Poli spre B. ASU, nu ACS. Să reținem un nume: Bădăuță

5361

ASU Politehnica se îndreaptă cu pași tot mai mari spre promovarea în Liga a II-a.

Vineri, în Vinerea Mare (”grație” stupidei programări FRF), alb-violeții au spulberat, pe teren propriu, Performanța Ighiu. Echipă ce se afla pe primul loc al seriei a IV-a, deși e debutantă în Liga a III-a, promovată în vara trecută, după un baraj cu Progresul Pecica.

Performanța e antrenată de Adorian Himcinschi, fostul stoper al CFR-ului timișorean din anii ’90 și tatăl atacantului Fabian Himcinschi, fost internațional de juniori, trecut și pe la ACS Poli.
Ighiu este o comună din județul Alba, aflată pe ”Drumul vinului”, puțin la nord-vest de Alba Iulia.

Poli a dat însă un recital ofensiv și a câștigat derby-ul rundei cu un 5-1 ce nu lasă loc de comentarii, oaspeții marcând golul de onoare când tabela de pe ”Știința” arăta deja 5-0. Iar Bădăuță, să reținem asta, a înscris primele patru goluri poliste. Patru!!

Și să notăm și formația de start trimisă de antrenorul Sorin Brîndescu: Rogojină – Marin, Gălan, Todorov, Taub – Bilia – Vucea, Țugui, Giuricici, Ghinescu – Bădăuță. Nume aproape necunoscute fotbalului românesc. Trupă tânără, pusă în valoare de echilibratul antrenor Brîndescu jr.

Acum, echipa Universității Politehnica și a Druckeriei, e lider, cu două puncte în fața locului secund (Ighiu) și cu un meci mai puțin jucat decât Performanța. Mai sunt cinci etape și Poli va fi în B!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ