Poli s-a încălzit cu o victorie înaintea marelui derby cu UTA

79

ASU Politehnica și-a revenit chiar înaintea celui mai așteptat meci al toamnei, derbyul cu UTA. Violeții vor avea un moral excelent la duelul de săptămâna viitoare după succesul cu 2-0 obținut la Satu Mare.

Deplasări deloc facile pentru reprezentantele timișorene în runda de sâmbătă a Ligii 2 de fotbal. Ripensia a jucat în fief-ul liderului Hermannstadt, în timp ce Politehnica a evoluat la Satu Mare contra Olimpiei. Violeții s-au descurcat mult mai bine decât băieții din Ciarda Roșie înfruntând ce-i drept un adversar mult mai accesibil.

La revenirea pe Someș din postura de adversar, Bogdan Andone a ghicit tactica câștigătoare pentru Poli. Bădăluță (min. 28) și Sorescu (min. 58) au marcat golurile unei victorii cu 2-0 a oaspeților, doar a cincea în primele 11 etape ale acestui sezon.

”Este foarte importantă această victorie, pentru noi, pentru întreaga suflare alb-violetă. Ne dă speranţe, avem un moral bun şi o săptămână în care să pregătim în linişte meciul cu UTA. Vreau să le mulţumesc suporterilor, care au fost alături de noi şi în această deplasare, aşa cum au fost de fiecare dată. Îmi doresc ca la meciul cu UTA să vină la stadion în număr cât mai mare, să ne susţină, să ne încurajeze, pentru că avem mare nevoie de sprijinul lor”, a declarat antrenorul Bogdan Andone după rezultatul de la Satu Mare.

Poli adună 15 puncte și se pregătește pentru cel mai important meci al toamnei – derbyul cu UTA Bătrână Doamnă de pe Dan Păltinișanu.

Ripensia s-a înclinat la Sibiu, în fața liderului AFC Hermannstadt, scor 0-2. Un veritabil derby al revelațiilor primei părți a campionatului ce a fost tranșat de sibieni prin golurile lui Rusu (min. 20) și Stoica (min. 76). Ripi rămâne la cota 17 și primește peste o săptămână vizita lui FC Balotești, lanterna Ligii a II-a.

Clasamentul este condus în continuare de AFC Hermannstadt cu 28 de puncte, urmată îndeaproape de Dunărea Călărași, 26 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ