Poli a trecut ultimul test al iernii, 4-1 în fața Ripensiei

96

Cel mai așteptat amical al iernii a fost tranșat de ACS Poli în fața concitadinei Ripensia, joi după-amiaza: 4-1. A reprezentat ultimul amical al prim-divizionarei înaintea reluării campionatului.

Poliștii lui Ionuț Popa au dat ultimul examen înaintea jocurilor oficiale în compania vecinei Ripensia Timișoara, echipă antrenată din acestă iarnă de Paul Codrea. Echipa din Liga I s-a impus cu 4-1 și încheie cu patru victorii și o înfrângere seria jocurilor amicale din acestă iarnă.

Drăghici a marcat de două ori, Kayondo și Artean câte o dată pentru Poli, în timp ce reușita ripensiștilor a venit de la Mediop, atacantul reîntors în Ciarda Roșie după negocierile eșuate cu echipe din prima ligă. Nu a fost deloc un meci amical liniștit pentru că de multe ori spiritele s-au încins după unele intrări peste limită. Bocșan a fost eliminat în final pentru o astfel de intrare.

Surpriza în lotul violeților a constituit-o prezența mijlocașului Andrei Enescu, jucător de 30 de ani ce a evoluat de-a lungul carierei la Gloria Bistrița, FC Vaslui, Gaz Metan Mediaș, CSMS Poli Iași și Ethnikos (Cipru). Cu o cotă de 350.000 de euro, jucătorul de linia mediană va fi se pare noul jucător al lui Poli.

Enescu este al patrulea jucător confirmat în această iarnă după atacantul Alexandru Popovici și mijlocașii Adrian Zaluschi și Akaki Khubutia. Ionuț Popa a anunțat că mai așteaptă un atacant pentru a avea lotul echilibrat până la reluarea Ligii I.

Ionuț Popa: ”Din păcate nu am reușit să cristalizez un prim 11 pe care l-aș vrea în prima etapă pentru că lipsesc Munteanu și Cânu. Împreună cu noul venit Enescu sper să facem un lot bun pentru prima etapă. Aș mai dori un vârf de atac, un număr 9…”

Paul Codrea: ”Pentru noi a fost un test util. Ne-a arătat multe dintre limitele pe care le avem. Ne-a arătat capitolele la care trebuie să muncim intens. E evident că suferim în special la fazele fixe. Trei dintre cele patru goluri au venit în urma unor astfel de faze, iar al patrulea l-am încasat după o greşeală personală. E clar că la acest aspect avem de muncit. Vom încerca să îmbunătăţim jocul nostru la aceste capitole”.

ACS Poli: Curileac – Străuț, Melinte, Șeroni, Neagu – Artean, Zaluschi – Ciucur, Enescu, Velcotă – Drăghici. Au mai jucat: Straton – Radu, Bocșan, Murariu, Cochințu, Popovici, Croitoru, Doman, Kayondo.

Ripensia: Munteanu – Vlădia, Burdeț, Apro, C. Toma – Livan, Mânecan, Zurbagiu, Ungureanu – Dumiter, Matiș. Au mai intrat: Contra – Semeniuc, M. Popa, Horcea, Popescu, Codrean, Stoi, Tudor, Neamțu, Mediop, Bobină.

 

LĂSAȚI UN MESAJ