25.9 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

Poli a adus trei puncte din deplasare de Centenarul echipei

Echipa alb-violet a onorat cum se cuvine sărbătoarea celor 100 de ani de fotbal polist timişorean. Politehnica a câştigat cu 2-0 (0-0) ultima partidă oficială a anului, disputată la Giurgiu cu AFC Astra, în etapa a XVI-a a Ligii 2. Golurile au fost marcate de Ioan Mera şi Erik Gerbi. Așa cum era de așteptat nici la acest joc nu au avut acces spectatorii. Tribunele au rămas iarăși mute.

În zi de mare sărbătoare, jocul de la Giurgiu a debutat cu o ocazie uriaşă pentru Poli. Putea fi 1-0 pentru echipa timișoreană încă din primul minut, când Gerbi i-a pasat lui Zaluschi, acesta din urmă a pătruns în careu, dar încercarea sa de scăriţă a trecut pe lângă stâlpul porţii din dreapta lui Moroz. Gazdele au replicat printr-o acţiune tăioasă a lui Dragoş Gheorghe, care a pătruns pe interior din banda dreaptă, dar nici încercarea sa de şut plasat nu a găsit vinclul din stânga lui Păduraru.

Prima repriză a continuat într-un ritm alert şi a arătat un joc de construcţie mult îmbunătăţit al echipei noastre. Zaluschi a mai încercat fără succes poarta de la distanţă (min. 9), în timp ce opt minute mai târziu Astra a ameninţat prin T. Giuroiu şi acelaşi Gheorghe, dar „Pădure” a fost din nou la post. O altă ocazie uriaşă pentru echipa noastră a fost cea din minutul 41, când Gerbi a recuperat din picioarele lui T. Giuroiu, a pătruns uşor lateral faţă de buturile Astrei, dar a trimis peste poartă în poziţie de singur cu portarul. Iar peste două minute Brăila putea vedea mai mult decât „galben” la o intrare întârziată direct pe piciorul lui D. Radu.

Repriza secundă a debutat chiar cu un şut bun al lui Brăila, respins de portarul nostru peste transversală. Minutul 52 a adus însă bucurie în tabăra alb-violetă, echipată azi şi cu negru. Zaluschi a bătut excelent un corner, Bocşan a sărit şi mingea a rămas în careu, de unde Mera a şutat puternic, marcând cu toată opoziţia unui astral poziţionat în faţa porţii. Putea fi 2-0 în minutul 58, dar reluarea lui Gerbi din unghi nu a fost suficient de puternică pe lângă portar, astfel că un apărător a îndepărtat pericolul. Minutul 61 a adus un penalty pentru gazde, Bocşan l-a agăţat pe Cl. Dragu, după o minge infiltrată şi cu şansă în careu. Căpitanul Şerban a executat în stânga lui Păduraru, dar goalkeeperul nostru a respins cu ajutorul barei! Apoi „libera” lui Gheorghe (64) a trecut alături şi echipa noastră a scăpat de o nouă fază periculoasă.

Jocul a rămas în continuare alert, peste nivelul Ligii 2, cu ocazii la ambele porţi. Iar în minutul 73, la o fază la indigo cu cea de mai devreme, Gerbi a găsit de această dată culoarul, marcând cu un şut pe jos la colţul lung din assist-ul lui Ignea! 2-0 pentru Politehnica! Minutul 89 a adus o nouă oportunitate din fază fixă de această dată, dar Ignea a trimis peste poartă din lovitura liberă obţinută de nou intratul Haţegan. Pe final antrenorul Nicolae Croitoru a introdus doi tineri din propria pepinieră, ambii născuţi în anul 2004: Daniel Olariu şi Ervin Bakoş. Cel din urmă debutând cu această ocazie la seniori! În prelungiri Lazăr (90+4) a fost şi el aproape de 3-0, dar Moroz s-a opus. Iar ultima acţiune a fost a lui Dragu, pentru gazde, încheiată cu şut pe lângă poartă.

Final frumos de an pentru Politehnica Timişoara, de Centenar echipa noastră a legat totodată al treilea succes consecutiv în campionat şi iernează pe poziţia a 14-a, cu 20 de puncte. Alb-violeţii reiau campionatul Ligii 2, anul viitor, la finele lui februarie, cu un meci acasă în compania Petrolului.

AFC Astra: Moroz – G. Buliga, Stoian, T. Giuroiu, Y. Abdulfatai (81, Zaharia) – G. Şerban (76, Adeshina), Banu – Danciu (59, Dumiraşcu), Brăila (59, I. Ilie), Dr. Gheorghe (cpt.) – Cl. Dragu. Pe bancă: M. Cotolan – D. Vasilescu, Al. Giuroiu, E. Umit. Antrenor: Florin Stîngă.
POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile – D. Radu (64, D. Andrei), Ignea, Lazăr, Oanea (86, Haţegan) – Zaluschi (90+2, D. Olariu), Gerbi (90+2, Bakoş). Pe bancă: Murariu – Prodan, Huminic. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Nicolae Croitoru: „Sigur, ne-am dorit foarte mult, ne-a motivat sărbătoarea de astăzi şi ne bucurăm că am putut să obţinem şi să ne aducem şi noi contribuţia”

„Să încep cu jocul, astăzi chiar am făcut un joc bun, ne-am creat foarte multe situaţii de a înscrie. Am controlat jocul în marea majoritate a timpului, exceptând poate acea perioadă scurtă, după ce am înscris primul gol, în care adversarul a avut un penalty, pe care Păduraru l-a apărat. După care am revenit din nou în joc, am făcut 2-0 şi am câştigat fără probleme”

„Dacă discutăm de puncte… sigur că întotdeauna este loc şi de mai bine. Mă bucur însă că evoluţia echipei a fost una ascendentă. Ca dovadă că n-am mai pierdut de patru etape în campionat, am reuşit trei victorii consecutive şi cred că lucrurile acestea reprezintă cel mai important argument în sprijinul afirmaţiei pe care am făcut-o. Mă bucur că n-am mai primit aşa de multe goluri. La Braşov am câştigat fără să primim gol, astăzi la fel, chiar şi în jocul cu FC Argeş, un joc disputat 120 de minute, cu o echipă foarte bună, nu am primit gol. Şi iarăşi cred că e un argument care demonstrează că suntem pe un drum ascendent”

Despre debutul lui Bakoş: „Este un lucru foarte important. Eu am spus de la bun început că trebuie să acordăm atenţie academiei proprii. O să continuăm activitatea şi săptămâna viitoare, când o să avem chiar trei jocuri de pregătire, la care vor participa un număr destul de însemnat de juniori din academie, cu scopul de a-i vedea, de a le cunoaşte potenţialul şi eventual de a-i introduce în anturajul echipei de seniori.

Seniorii vor mai rămâne săptămâna aceasta în activitate, nu zi de zi, după care, vineri, vor intra în vacanţă.

Avem două jocuri de pregătire stabilite până acum, marţi cu Ghiroda şi joi cu Dumbrăviţa. Mai avem o dată stabilită sâmbătă. La aceste jocuri vor participa jucători din Academia Politehnica, jucători pe care-i avem împrumutaţi la cluburile de Liga 3 şi sigur, şi alţi jucători care vin din afară, şi vrem să-i vedem”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cu un stat îngropat în datorii, 2025 se anunță un an teribil pentru români

București. Taxe și impozite mai mari de așteaptă anul viitor, după alegerile parlamentare și prezidențiale, conform experților în economie. Guvernul nu a reușit să...

Timișorenii ajung în valuri la Urgențe din cauza caniculei

Canicula a dus la creșterea numărului de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Cei mai mulți dintre pacienții care au avut...

Citește și :