Poetul celebru şi marea sa iubire din Banat ! O poveste răscolitoare !

1025

Poetul Adrian Păunescu a trăit o iubire secretă cu o tânăra poreclită „Lolita”, din Recaș.

Adrian Păunescu a avut o relație despre care puțină lume știe, cu o tânăra profesoară din Recaș, localitate de lângă Timișoara. Extrem de frumoasă, înalta, slabă și cu părul lung, tânăra urmă să aibă un destin tragic care l-a bulversat pe poet. Femeia a murit de cancer la sân, în ciuda încercărilor lui Păunescu de a o salva. Se întâmpla la începutul anilor ’80, când Adrian Păunescu organiza celebrul cenaclu Flacăra. Frumusețea timpurie a Elenei i-a și adus porecla de Lolita, pusă chiar de familia ei că o abreviere a numelui din buletin.

Lolita din Recaș a lucrat că profesoară de franceză la o școală din Lugoj, însă după doar un an de învățământ a aflat că suferă de cancer la sân. La un moment dat, Cenaclul Flacăra a ajuns la Recaș, iar în sală s-a aflat și Lolita. După spectacol, ea și-a făcut curaj și a mers la Păunescu, la acea vreme un om cu multe relații la București. I-a spus că are cancer, iar acesta i-a răspus scurt: „îți faci bagajele și vii cu noi la București”.

În Capitală, Păunescu i-a găsit Elenei un apartament în care să locuiască și a dus-o la cei mai buni medici. Cum era de așteptat, poetul s-a îndrăgostit iremediabil de tânăra fată. La un moment dat, el a și mers la Recaș, să-i cunoască părinții. Lolita avea însă să moară în 1983. În memoria fetei, Adrian Păunescu a scris poezia „Rugă pentru Elena”.

sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ